Les fires agroalimentàries generen més de 67 milions a Lleida
Segons un estudi de la Càtedra de Turisme d'Interior i Muntanya
Descarregar pdfLes 83 fires agroalimentàries celebrades a les comarques de Ponent l'any 2023 van generar un impacte econòmic de 67,2 milions d'euros. Així ho determina un estudi de la Càtedra de Turisme d'Interior i Muntanya de la Universitat de Lleida (UdL), amb la col·laboració de la Diputació. Aquest import té en compte les compres de productes i serveis als diferents certàmens, així com les despeses fetes pels 697.200 visitants durant l'estada als municipis. Cada assistent va gastar de mitjana 96 euros.
El treball, encapçalat pel professor Jaume Macià, assenyala que les tres fires més visitades van ser la de Sant Josep a Mollerussa (138.000 visitants), Sant Miquel a Lleida (130.000) i Sant Ermengol a la Seu d'Urgell (70.000). "Aquests certàmens han experimentat una transformació cap a productes turístics que atrauen un públic divers, combinant promoció local amb aspectes culturals i turístics. Aquesta evolució ha dinamitzat el sector agroalimentari i ha posicionat Lleida com una destinació turística d'interès", destaca Macià.