Les cireres de Lleida seran la imatge 32a Universitat d'estiu

El cartellista lleonès, César Núñez Álvarez, guanya el concurs de cartells d'enguany

Descarregar pdf
Cerezas60x30
Cerezas de César Núñez Álvarez
"Quan em documentava sobre el programa i els cursos de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida, vaig llegir casualment que les cireres de Lleida són les de més qualitat. A l'instant vaig pensar en l'al·legoria de la cirera com a símbol de joventut. Qui no s'ha posat d'arracades un parell de cireres? Divertir-se alhora que s'aprèn és el millor regal per a l'estiu i és el que fan la parella protagonista del cartell amb els cursos de la UdL". Així s'explica César Núñez Álvarez, el dissenyador gràfic lleonès guanyador del 27è Concurs de cartells de la Universitat d'Estiu.
 
Cerezas s'ha imposat entre 76 originals presentats, una quarantena dels quals provenen de les comarques de Lleida, mentre que la resta han arribat de diverses localitats de Barcelona, Tarragona, València, Alacant, Madrid, Saragossa, Múrcia, Lleó, Albacete, Valladolid, Màlaga i Bilbao. El cartell guanyador, guardonat amb mil euros de premi, serà la imatge de la propera Universitat d'Estiu que tindrà lloc del 25 de juny al 19 de juliol. Totes les obres presentades al certamen es poden veure fins el 22 de març, en una exposició al vestíbul de la planta -1 de l'edifici Polivalent 1 del campus ubicat a Cappont.
 
El jurat, format per Josep Mesalles (professor de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol), Kepa Landa (artista i professor de l’Escola Politècnica Superior de la UdL) i M. Pilar Sánchez (Unitat de Promoció i Publicitat de la UdL), ha destacat la imatge impactant del cartell i la composició on hibriden referències al territori (per la fruita i les textures), l’aprenentatge i la lectura en què estan concentrats els dos personatges. El jurat també ha decidit escollir com a finalistes les propostes presentades amb els lemes Camí estiuenc cap a l'aprenentatge i Fluir.
 
César Núñez Álvarez, es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis de Lleó. Ha realitzat murals i exposicions de pintura. Apassionat pel disseny gràfic, ha guanyat més d’un centenar de premis en certàmens de cartells arreu de l'Estat (València, Toledo, Bilbao, Saragossa, Sevilla, Segòvia, Coria, Lleó, etc).
 
La resolució del concurs dóna el tret de sortida a la Universitat d’Estiu de 2024. El programa d'aquesta edició es farà públic a començaments del mes de maig i l'inici del període de matrícula està previst per a mitjans del mateix mes.