La presencialitat, tònica general del segon semestre a la UdL

Les classes es reprenen el 7 de febrer i les biblioteques recuperen el seu horari

Descarregar pdf
classe EPS2
Una classe a l'EPS / Foto: UdL
L'alumnat de la Universitat de Lleida (UdL) torna a les aules aquest dilluns, 7 de febrer, després del període d'exàmens amb la directriu de la presencialitat com a tònica general, tant a les classes teòriques com a les pràctiques. Un cop eliminades les restriccions d'aforament, la docència serà pràcticament tota presencial, en tots els centres, inclòs el campus Igualada-UdL, a excepció dels estudis que ja estan programats com a híbrids, principalment, màsters. 
 
El director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), Jordi Graell, afegeix en el cas de produir-se alguna incidència de COVID i/o confinament per part d'algun professor, aquest impartirà la docència de forma virtual. De la mateixa manera, "si hi ha casos específics d'alumnat, aquest seguirà les classes de forma virtual o híbrida", apunta.
 
Malgrat el relaxament de les restriccions que estableix la Generalitat de Catalunya per la pandèmica, es mantenen les habituals mesures de prevenció: l'ús de la màscara en interiors, la ventilació de les aules, i l'ús del gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans. Els casos positius -siguin d'estudiantat, professorat o membres del PAS- s'han de continuar comunicant a la unitat de Prevenció de Riscos Laborals.
 
A data d'avui, a la Universitat de Lleida no hi ha cap grup confinat arran de la COVID-19, ni de grau ni de màster. Caldrà veure si la conselleria de Salut elimina els confinaments de les persones no vacunades davant un positiu al grup bombolla, a l'igual que ja s'ha fet amb l'alumnat d'infantil i de primària. 
 
Un cop superat el període d'avaluacions, les biblioteques de la UdL - que havien ampliat el seu servei els caps de setmana i en horari nocturn-  recuperen la seua activitat habitual, de 9.00h a 21.00h de dilluns a divendres. L'única que es troba oberta tots els dies de la setmana, incloent dissabtes i diumenges, és la de la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat, en la mateixa franja horària. 
 
El Govern central té previst aprovar el proper dimarts, en consell de ministres, el final de l'obligatorietat de la màscara en exteriors. Una mesura que entraria en vigor el dijous, 10 de febrer. Quant a l'àmbit laboral, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que el seu personal s'anirà incorporant progressivament a la feina presencial per la millora de la situació sanitària i tornarà a la combinació de presencialitat i teletreball.