La Universitat d'Estiu tanca a La Seu d'Urgell la seua 23a edició

Amb més de 800 inscrits, superant en un 21% el registre de l'any anterior

Descarregar pdf
uniestiu2015
Una sessió del curs L'Artista medieval II a la catedral de La Seu d'Urgell. FOTO: UdL

Aquest migdia acaben a La Seu d'Urgell els darrers quatre cursos de la 23a Universitat d'Estiu de la UdL a l'espera que, dimarts vinent, finalitzin a la ciutat de Lleida els cursos de llengües -4 d'anglès i 1 d'italià- d'aquesta edició.

Continua la tendència a l'alça dels darrers dos anys en el nombre d'inscrits que enguany superen les 840 persones. Això suposa un augment del 21% respecte els matriculats de la passada edició, en què es va assolir la xifra de 693 persones, 100 més que al 2013, quan van ser 595.

L'augment més significatiu ha estat en els cursos virtuals que han passat de 191 inscrits al 2014, a 260 al 2015, un 36% més. A Tremp, els matriculats han pujat un 28%, de 39 a 50; mentre que a Lleida l'increment ha estat d'un 10%, de 316 a 349 persones enguany.

En aquesta edició de la Universitat d’Estiu s'han ofert 39 cursos, dos més que al 2014, a: Àger (1), Agramunt (1), Arbeca (1), Les Borges Blanques (1), Tremp (3), La Seu d'Urgell (6), Lleida (18), a més de 6 virtuals, i els que dos s'han fet en les noves seus, Balaguer i Les Avellanes, amb una seixantena d'inscrits entre ambdós. Destaca el canvi d’ubicació dels cursos de La Seu d'Urgell que enguany s'han impartit al Centre Cultural les Monges, tot concentrant-se en una única setmana.
 
Com és habitual les temàtiques han estat variades. Des de la fotografia, l'art, la música, l'escriptura literària, el cinema, passant per l'apicultura, la ramaderia, la cosmologia, la indústria de l'oli, la domòtica, l'educació emocional i els museus, sense oblidar les estratègies Web 2.0 per a la recerca de feina o les xarxes socials.
 
Pel que fa al professorat, en aquesta 23a edició de la Universitat d'Estiu de la UdL han participat 134 docents. La major part han impartit les seues classes a Lleida (39), seguits dels que ho han fet a La Seu d'Urgell (25) i a Tremp (21). Entre ells, l'artista i assagista Joan Fontcuberta, el locutor de Catalunya Música Joan Vives, la cap de serveis de Museus de la Generalitat de Catalunya, Magda Gassó, o el fotògraf i biòleg, Albert Masó.
 
El vicerector d'Activitats Culturals i projecció Universitària de la UdL, Joan Biscarri, ha destacat d'aquesta edició la consolidació en l'augment de matriculats, la incorporació de Balaguer i Les Avellanes en les activitats de la Universitat d’Estiu, així com la col·laboració de diferents ajuntaments i institucions del territori en l'organització i desenvolupament de la mateixa.

 

Contingut relacionat