La UdL premia recerques sobre l'escalfament global o els transgènics per tractar la Sida

Les noies aconsegueixen nou dels catorze guardons d'enguany

Descarregar pdf

Les pràctiques agrícoles per a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera, l'ús de plantes transgèniques en tractaments contra la Sida o l'aprofitament dels greixos no comestibles són els temes d'alguns dels 14 projectes guardonats en la tretzena edició dels Premis de treballs de recerca per a estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior que convoca el Vicerectorat d'Estudiants de la Universitat de Lleida (UdL) amb el suport del Consell Social.

En total, el jurat ha avaluat 140 treballs realitzats per estudiantat de 47 centres catalans: 12 de la capital del Segrià, 19 de la resta de la demarcació, 8 de les comarques de Barcelona, 5 de les tarragonines i 3 de les gironines. Les noies s'han fet amb 9 dels 14 premis, a l'igual que l'any passat. També són elles les que han presentat més projectes al certamen, 91 del total, xifra que suposa el 65% (al 2015 representaven el 73,6%).

Les guanyadores i els guanyadors són alumnes d'onze instituts i col·legis de Lleida ciutat, Almacelles, Tàrrega i la Seu d'Urgell: Episcopal (2), Maristes (2), Canigó (2), Manel de Montsuar (1), Samuel Gili i Gaya (1), Màrius Torres (1), Manuel de Pedrolo (1) i Joan Brudieu (1); així com l' Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar (1), el Col·legi La Mercè de Martorell (1) i l'Institut de Flix (1).

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc la propera tardor, durant la primera quinzena de novembre. L'alumnat premiat que finalment es matriculi a la UdL gaudirà d'un ajut equivalent a l'import de la matrícula de primer curs. A més, els guanyadors, els tutors i tutores dels treballs i els centres on pertanyen rebran un premi de 200 euros.

Els temes de les recerques tenen a veure amb els àmbits de Salut i Nutrició, Educació i Treball Social, Tecnologia, Humanitats, Gènere, Cooperació i Desenvolupament, Agroalimentació i Forest, i l'àrea juridicoeconòmica. Entre altres títols, als projectes premiats també trobem estudis sobre els antibiòtics sintètics i naturals, Les colònies infantils a Catalunya durant la Guerra Civil o El valor intangible de les marques.

Més informació

XIII edició dels Premis de treballs de recerca per a estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior