La UdL i CaixaBank creen una càtedra d'innovació agroalimentària

Entre les accions, convocar un premi per a la millor tesi doctoral en aquest àmbit

Descarregar pdf
Representants de la UdL i de Caixabanc. FOTO: UdL
Representants de la UdL i de Caixabanc. FOTO: UdL

La Universitat de Lleida i CaixaBank han posat en marxa la Càtedra Universitat-Empresa Agrobank sobre qualitat i innovació agroalimentària, gràcies a la signatura d'un acord entre el rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz. El seu objectiu és promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera.

El rector ha afirmat que "la creació d'aquesta càtedra consolida el lideratge de la UdL en investigació agroalimentària al mateix temps que demostra el compromís de la institució per intensificar els processos de transferència de coneixements i de col·laboració entre el món acadèmic i el sector productiu".

Per la seua part, Alcaraz ha destacat que "la creació de la Càtedra permetrà que les millores tecnològiques derivades del treball acadèmic i investigador repercuteixin de manera directa en els clients de l'entitat". "Serem un vehicle transmissor de coneixement", ha assenyalat Alcaraz, "que posarà en valor una de les fortaleses de l'entitat: l'assessorament als seus clients en qualitat agroalimentària, en innovació i desenvolupament de noves tecnologies, processos i productes". CaixaBank s'ha implicat en la creació d'aquesta Cátedra a través la seua línia de negoci especialitzada en el sector agrari, Agrobank, que dóna suport econòmic a totes les iniciatives que es desenvolupin en el si d'aquest projecte.

La Càtedra, l'activitat de la qual s'estén per tot el territori estatal, abasta tota la cadena del sistema agroalimentari, des del camp fins a la taula, en incloure aspectes agrícoles i ramaders, de la indústria alimentària, l'enginyeria agrària, així com legals i econòmics relacionats amb l'activitat d'R+d+i. També posarà en marxa accions de formació, divulgació i promoció, explica el seu director, el catedràtic de Tecnologia d'Aliments de la UdL, Antonio Ramos.

Antonio Ramos ha estat director del Departament de Tecnologia d'Aliments de la UdL els darrers tres anys, coordinador de la llicenciatura en Ciència i Tecnologia d'Aliments (2004-2007), i subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (2007-2010). Actualment, és responsable del servei científic tècnic "Qualitat Microbiològica en el sector agroalimentari", adreçat a les empreses agroalimentàries.

Durant el primer any, la Càtedra Agrobank té prevista la celebració, el proper 22 de novembre al Caixaforum de Saragossa, d'una jornada sobre els Reptes actuals i futurs en el sistema agrari mediterrani. La trobada tindrà com a conseqüència l'elaboració d'unes fitxes tècniques que estaran a disposició del sector a la web de la Càtedra.

A més, properament convocaran un premi a la millor tesis doctoral en qualitat i innovació en el sector agroalimentari. El termini de presentació de candidatures començarà l'1 d'octubre. El premi, dotat amb un únic premi de 3.000 euros, es resoldrà al febrer de 2017. En l'àmbit de la transferència del coneixement. al Càtedra té previst duran a terme col·laboracions entre investigadors de la UdL i indústries alimentàries.

CaixaBank articula tots els productes i serveis adreçats al sector agrari i agroalimentari a través de la seua línia de negoci Agrobank, amb més de 335.000 clients del sector a tot el territori espanyol, i amb 576 oficines Agrobank.


TEXT: Comunicació CaixaBank/Oficina de Premsa UdL