La UdL duplica el nombre de doctorands en set anys

Primera cerimònia de graduació dels doctors i doctores, amb lliurament de premis extraordinaris

Descarregar pdf
cerimonia doctorat
El saló Víctor Siurana ha acollit l'acte / Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha duplicat el nombre de doctorands i doctorandes des de la creació de l'Escola de Doctorat l'any 2011, i l'ha gairebé triplicat des que ofereix aquests estudis, segons ha afirmat la seua directora, Olga Martín, en el decurs de la cerimònia de graduació dels 114 doctors i doctores del curs 2016-17, i l'acte de lliurament dels 18 premis extraordinaris de doctorat del curs 2015-16, que enguany s'han organitzat conjuntament per primera vegada.

Segons Martín, que ha aplaudit l'esforç que suposa arribar al títol de doctor tant per a l'alumnat doctorand com per als familiars, l'Escola de Doctorat de la UdL compta actualment amb 605 persones doctorandes, de les quals el 30%, prop de 180, procedeixen de més de 40 països d'arreu del món com Xile –amb una trentena, són els més nombrosos–, Brasil, Colòmbia, Equador..., o Camerun, Xina, EUA, Turquia, Marroc, Iran i l'Índia, entre altres i sense comptar els europeus.

Per la seua part, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha felicitat les 6 doctores i els 12 doctors que han obtingut el premi extraordinari, i ha volgut homenatjar la figura de la directora de l'Escola de Doctorat com a referent per als recent graduats. D'Olga Martín n'ha destacat la passió i la generositat, i els valors de l'esforç, la constància i el mèrit en tot el personal investigador en formació. "La ciència és essencial com a base de la civilització i per crear un coneixement objectiu de la realitat", ha afirmat.

L'acte, celebrat al Saló Víctor Siurana del Rectorat, ha comptat amb la presència de la directora de l'Escola de Doctorat de la Universitat de Cantàbria, Mar Marcos, que ha impartit una conferència sobre els Beneficis personals i socials del doctorat. Marcos ha dit que "el doctorat és una carrera de fons, en què cal ser molt valent per afrontar tots els obstacles", i ha ofert una reflexió sobre el fet cada vegada hi ha més persones amb doctorat el futur de les quals no ha de ser la universitat sinó altres activitats amb una major implicació social i política.

L'Escola de Doctorat de la UdL compta amb vuit programes de doctorat que recullen els àmbits d'humanitats, educació, ciències socials, enginyeria, salut, agroalimentació i esport, i té cinc programes interuniversitaris en diversos d'aquests àmbits en col·laboració amb altres universitats estatals.

 

PREMIS EXTRAORDINARIS DE DOCTORAT 2015-2016

Àmbit de les Ciències Experimentals: Judit Berman i Paolo Luca Mattiolo
Àmbit de Medicina i Cirurgia: Josep Montserrat, Lourdes Susana Craver, Montserrat Gea i Luis Servià
Àmbit d'Enginyeria Agronòmica: Byrappa Ammagarahalli, Jordi Martí i Jordi Rey
Àmbit de Psicopedagogia: Aida Urrea
Àmbit de Ciència i Tecnologia d’Aliments: Márcia Patrícia de Sousa
Àmbit d’Enginyeria de Forests: Adrián Cardil
Àmbit d’Educació Física: Raúl Hileno
Àmbit d’Informàtica i Matemàtica: Jordi Vilaplana
Àmbit d’Enginyeria Industrial: Aran Solé
Àmbit de Psicologia: Pere Pau Oró
Àmbit d'Història, Història de l'Art i Història Social: Javier Martínez i Albert Martínez

 

TEXT: SUI GENERIS COMUNICACIÓ CREATIVA

Carregant el reproductor...