La UdL analitza la cadena de valor de la fruita dolça per a Afrucat

Desenvoluparà eines de càlcul per monitorar costos de producció, marges i formació de preus

Descarregar pdf
afrucat
Els assistents a la signatura / Foto: UdL
La Universitat de Lleida (UdL) realitzarà per a l'Associació empresarial de fruita de Catalunya (Afrucat) un estudi tècnic i econòmic sobre la cadena de valor fruitera que inclourà poma, pera, préssec, nectarina i paraguaià. Els investigadors de la UdL desenvoluparan eines de càlcul per monitorar els costos de producció tant del conreu al camp com de la recepció, manipulació, selecció, condicionament, conservació i confecció dels productes a la central hortofructícola. Aquest treball actualitzarà el dut a terme per la UdL al 2015, que només contemplava els costos al camp.

Així ho contempla el contracte que han signat avui la vicerectora de Recerca i Transferència de la UdL, Olga Martín, i el president d'Afrucat, Francesc Torres. El document estableix un termini màxim de 9 mesos per enllestir la tasca de recerca, que realitzaran els professors del departament d'Administració d'Empreses de la UdL Antoni Colom, José Sebastián Millán i Anna Tena. A banda del professorat que realitzarà l'estudi, a l'acte de signatura han participat també el rector de la UdL, Jaume Puy, i el director general d'Afrucat, Manel Simon.
 
L'objectiu del treball és monitorar costos i marges de la fruita dolça per tal de preveure la formació de preus i les seues implicacions sobre els resultats d'explotació per als productors i per a la central hortofructícola, així com preveure polítiques i decisions per al control, gestió i seguiment de les campanyes fruiteres a Catalunya.
 
Text: Màrketing Afrucat / Premsa UdL