La UdL, amb la Mobile Week Lleida

Les cinc activitats de l'EPS i l'ETSEA atreuen un centenar de participants

Descarregar pdf
neuroescalextric eps
Taller de neuroscalextric / Foto: EPS-UdL
Un total de 95 persones ha participat a les cinc activitats programades per la Universitat de Lleida (UdL) en el marc de la Mobile Week, una extensió del Mobile World Congress de Barcelona que s'ha celebrat els darrers dies a divuit ciutats catalanes. Representen la meitat de les iniciatives amb seu a la capital del Segrià, que ha aplegat 335 inscrits en un total de 10 activitats.
 
L'Escola Politècnica Superior (EPS) ha organitzat dos tallers sobre immersió en entorns virtuals 3D (l'activitat amb més èxit i 40 participants) i l'ús d'un neuroscalextric, una ponència sobre l'Internet de les coses i una marató tecnològica (hackató). Mentre, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) ha acollit un taller sobre fructicultura de precisió.

La Hackató de l'EPS – que ha guanyat l'equip Els Carabassons amb la creació d'una aplicació de mòbil d'una criptomoneda per promoure el comerç de proximitat – ha servit com a cloenda. Els participants, agrupats en equips d'un màxim de 4 persones, tenien 20 hores per desenvolupar el seu projecte. Els guanyadors han rebut material informàtic per valor de 800 euros.
 
La directora de l'Escola Politècnica, Magda Valls, creu que la Mobile Week ha estat exemple d'un èxit col·lectiu, perquè "ha aconseguit posar la tecnologia en el centre de la vida. Una tecnologia que ens està fent bellugar a tots i ens permet pensar i dissenyar com ha de ser la nostra vida el dia de demà".

La Mobile Week té per objectiu atansar la revolució digital i tecnològica a la ciutadania. Aquest any se centra en els eixos de la privacitat i seguretat a Internet, el paper de la tecnologia durant la Covid-19 i l'avenç de les tècniques professionals digitals. El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) també ha participat en aquesta Mobile Week amb una xerrada i taula redona sobre reputació digital i privacitat a Internet, i una conferència sobre teletreball i ciberseguretat.
 
Les 10  activitats de la Mobile Week 2021 han estat coordinades per l'Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida -PCiTAL, Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació- AETI i i2CAT Àrea 5G Ponent.
 
Els guanyadors de l'Hackató, amb els premis / Foto: EPS-UdL