La UdL, al projecte europeu Innova MicroSolar

Una vintena d'investigadors participen a la reunió de llançament

Descarregar pdf
InnovaMicroSolarUdL2016
La reunió de llançament ha començat avui al campus de Cappont Foto: EPS-UdL
La Universitat de Lleida (UdL) acull aquesta setmana la reunió de llançament del projecte de recerca europeu Innova MicroSolar, de quatre anys de durada, en el que participa el grup GREA de l'Escola Politècnica Superior (EPS). La iniciativa, liderada per la Universitat de Northumbria (Newcastle, Regne Unit) compta amb quatre milions d'euros de finançament de la Unió Europea. D'aquests, 511.250 són per a la UdL.

El projecte té com a objectiu desenvolupar un sistema elèctric i de calor d'alt rendiment per a l'aplicació en habitatges individuals o petites empreses que permeti, mitjançant energia solar tèrmica, la generació de calor a temperatures de 250-280ºC. Segons explica la catedràtica de l'EPS i responsable del GREA, Luisa F. Cabeza, "està previst que la tecnologia proposada pugui proporcionar el 60% dels requeriments energètics, amb una reducció en costos del 20% en comparació amb les millors tecnologies disponibles de baixes emissions de diòxid de carboni".

El grup de recerca GREA participa en activitats de R+D en sistemes d'emmagatzematge tèrmic (TES) d'alt rendiment sobre la base de materials de canvi de fase (PCM). Dins del projecte Innova MicroSolar, lidera les activitats d'investigació dedicades a la demostració: integració del sistema, avaluació i optimització.  A banda de les activitats de recerca pròpiament dites, també té un rol destacat, en la comunicació i disseminació de resultats.


Una vintena d'investigadors dels 9 socis del projecte participen en la reunió de llançament que es desenvolupa a la UdL entre dilluns i dimecres. Provenen de  la Universitá telematica e-campus, Enogia, Thermacore Europe Ltd, Eliantro S.R.L, S.TRA.TE.G.i.E. SRL, SINAGRO ENGINYERIA, S.L.P i USER FEEDBACK PROGRAM SL.