L'INEFC Pirineus s'estrena el curs vinent amb quaranta places

La Seu d'Urgell acull el grau en Ciències de l'activitat física i l'esport especialitzat en muntanya

Descarregar pdf
inefc
Les autoritats al Parc del Segre de la Seu d'Urgell. FOTO: Julio Diaz
Un total de 40 alumnes podran cursar el curs vinent el grau en Ciències de l'activitat física i l'esport (CAFE) a la Seu d'Urgell. Enguany s'obrirà l'oferta formativa per a un grup desplaçat d'aquesta titulació de l'INEFC-Lleida, adscrit a la Universitat de Lleida (UdL), que estarà especialitzada en activitats esportives vinculades al territori pirinenc com ara escalada, esquí nòrdic i alpí, parapent, senderisme, piragüisme, aigües braves, etc.
 
Avui, el Parc del Segre de la capital alt-urgellenca, ha acollit l'acte de presentació d'aquests estudis, la posada en marxa dels quals ha suposat la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la Diputació de Lleida, la UdL i l'INEFC. El curs vinent les classes s'impartiran a les instal·lacions de la UNED al Centre Cultural les Monges i diversos espais esportius municipals. A partir del curs 2023-2024, l'INFEC-Pirineus ja disposarà d'instal·lacions pròpies de nova construcció, subvencionades per la Diputació de Lleida. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que a Generalitat assegurarà pressupostàriament que aquests estudis es puguin realitzar.

El centre INEFC Pirineus, vol ser un referent en l’àmbit català, estatal i internacional en els esports en el medi natural. L’objectiu és convertir-se en el primer centre universitari focalitzat en la formació, la recerca i la transferència en activitats esportives de muntanya i de riu, tot combinant la formació teòrica amb una experiència pràctica i vivencial dels esports que es practiquen al Pirineu.
 
Totes les autoritats presents a l'acte: l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega; el director de l’INEFC, Eduard Inglés; el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el rector de la UdL, Jaume Puy; el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, com la consellera Budó, han destacat la col·laboració institucional per fer realitat "aquest somni" que revitalitza i equilibra el territori, aixi com l'entorn natural i les instal·lacions olímpiques de què disposa La Seu d'Urgell. En aquest sentit, Budó ha recordat que això contribuirà al repte que Catalunya pugui ser seu dels jocs olímpics d'hivern.
 
Per la seu part, Jaume Puy, ha afirmat que la UdL dona la màxima importància a la implantació d'aquests estudis perquè donen oportunitats a la gent del territori per accedir a la formació superior, però també que el faran més atractiu per a la resta de l'Estat i països veïns com França i Andorra. L'entorn natural li atorga un segell de qualitat i "precisament són les coses de qualitat les que perduren", ha dit.
 
 
NOTICIES RELACIONADES:


Ciències de l'activitat física i l'esport s'impartirà a La Seu d'Urgell el curs 2021-2022