L'Edat Mitjana a la Mediterrània, eix d'un congrés a la UdL

Un centenar d'especialistes d'arreu participen a la trobada fins dimecres

Descarregar pdf
L'Edat Mitjana a la Mediterrània, eix d'un congrés a la UdL
Els organitzadors i dos dels ponents principals. Foto: UdL
Els projectes de recerca i les noves perspectives sobre l'Edat Mitjana a la regió de la Mediterrània són l'eix central de la trobada internacional que ha inaugurat aquest migdia la seua sisena edició a la Universitat de Lleida (UdL). Un centenar d'experts d'arreu del món es donen cita en aquesta trobada que, fins dimecres, tractarà temes com ara la convivència entre cristians, musulmans i jueus; la violència; el poder municipal o la diplomàcia, l'esclavitud i la pirateria. També s'aborden qüestions més concretes, com ara el preu de les coses d'una casa de Lleida al segle XV.

Itàlia, França, Portugal, Romania, Alemanya, Israel, Argentina, Colòmbia o els Estats Units són alguns dels països on desenvolupen la seua recerca els participants en l'International Medieval Meeting Lleida. L'encarregat d'inaugurar el congrés ha estat, precisament, l'investigador de la University of Colorado at Boulder, Brian A. Catlos. La resta de conferències plenàries aniran a càrrec del professor de la Universitat de Heidelberg Nikolas Jaspert, i Hermenegido Fernandes, de la Universitat de Lisboa. 

Coincidint amb la celebració de l'Any Llull, en el marc del congrés es presenta el llibre Ramon Llull. El viatger de la paraula, de la professora de la Universitat de les Illes Balears, Maribel Ripoll. L'obra se centra en la biografia d'una "figura essencial de la història i la cultura" catalanes, i fa una síntesi del pensament de la seua producció literària. Dimecres es presenta El 'Llibre Gros dels Privilegis' de la ciutat de Balaguer, de l'investigador de la UdL Robert Cuellas, recentment desaparegut.