L'Associació Catalana de Sociologia es presenta a la UdL

Amb la presència dels sociòlegs Salvador Giner i Oriol Homs

Descarregar pdf
AssociacioCatalanaSociologiaUdL
D'esquerra de dreta: Giné, Sistac, Fernández, Molina i Homs. FOTO: UdL

L'Associació Catalana de Sociologia (ACS), que actualment presideix el professor de la Universitat de Lleida,  (UdL) Fidel Molina, s'ha presentat avui a la UdL. Filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), va ser creada al 1979 amb caràcter d'acadèmia científica per conrear i difondre aquesta disciplina. Actualment compta amb uns 300 membres arreu del Principat.

A l'acte, presidit pel rector, Roberto Fernández, hi eren presents el president de la filial de l'IEC a Lleida, el també professor de la UdL, Ramon Sistac, i els sociòlegs Oriol Homs i Salvador Giner (doctor honoris causa de la UdL), que han presentat el llibre que van publicar el passat mes de novembre Raó de Catalunya: la societat catalana al segle XXI, una anàlisi sociològica de les transformacions que viu el país en terrenys com ara l’', el tecnològic, el cultural, el generacional, el lingüístic i el del teixit social on hi han participat una trentena d'especialistes.

En la seua intervenció, Molina, que ha detallat que és i què fa l'ACS, ha destacat que la sociologia, tot i no que no es cursa com a grau a la Universitat de Lleida, s'està consolidant com a matèria en diferents titulacions de grau i postgrau.

Per la seua part, el rector ha defensat una concepció global de les ciències socials, "una única ciència social amb diferents perspectives segons l'objecte d'estudi a abordar més enllà de l'actual interdisciplinarietat". En aquest sentit ha dit que l'INDEST de la UdL, que també presideix Molina, està anant pel bon camí, "amb la seua visió global i la interacció amb el territori".

Carregant el reproductor...