Josep Maria Sala-Valldaura rep a París l'Ovide 2015 de poesia

Descarregar pdf
Prix Ovide
D'esquerra a dreta: Dussottier, Santa i Sala-Valldaura Foto: N. Bittoun

El catedràtic emèrit de Literatura espanyola de la Universitat de Lleida (UdL) Josep Maria Sala-Valldaura ha rebut a París el premi Ovide 2015, de mans del president del Cénacle Européen Francophone, Jacques-François Dussottier i acompanyat per la catedràtica de Llengua i Literatura franceses de la UdL, Àngels Santa. El guardó el reconeix com a millor poeta estranger traduït al francès per Bouleversements, traducció de Nathalie Bittoun-Debruyne de l'obra Daltabaix.

Coincidint amb el lliurament del premi, l'autor i la traductora també han realitzat una lectura de poemes, organitzada per l'Institut Ramon Llull, al 33è Marché de la Poésie de París.

Sala-Valldaura és professor a la UdL des del 1989. Titular d'Universitat des del 1991, va obtenir la càtedra en Literatura espanyola l'any 2002. Especialista en teatre del segle XVII, ha treballat en altres àmbits com ara la literatura moderna i contemporània en català i castellà, la teoria literària i la traducció.

Els premis anuals del Cénacle Européen Francophone engloben una quinzena de categories. L'any 2012, l'entitat va guardonar un altre catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de Lleida. En aquell cas el distingit va ser Jaume Pont, amb el Virgile de poesia.