Joan Viñas i Elvira Fernández, medalles Josep Trueta

Els guardons es lliuraran divendres 29 al Palau de la Generalitat

Descarregar pdf
creu sant jordi viñas
Joan Viñas quan va rebre la Creu de Sant Jordi. FOTO: Generalitat de Catalunya
El catedràtic de Cirurgia i rector de la Universitat de Lleida (UdL) entre 2003 i 2011, Joan Viñas, i la catedràtica de Medicina i directora de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida entre 2015 i 2019, Elvira Fernández, són dos de les persones guardonades per la Generalitat de Catalunya amb les medalles Josep Trueta al mèrit sanitari. També ha estat distingit el catedràtic de Patologia mèdica, Josep Terés, que va ser professor de la Facultat de Medicina de la UdL entre 1992 i 1996.
 
En total, el Govern català ha premiat 18 professionals i 5 entitats que per la seua tasca i trajectòria han  contribuït de forma significativa a l'avenç i la millora de l’àmbit de la salut. Els guardons, que es lliuraran el proper 29 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat, es van crear el 1998 per commemorar el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català Josep Trueta Raspall.
 
Tant Viñas com Fernández han estat docents a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i han ocupat càrrecs a l'Hospital universitari Arnau de Vilanova. L'any passat Viñas ja va ser distingit pel Govern català amb la Creu Sant Jordi "per la seua reconeguda trajectòria professional en l'àmbit de la salut i la contribució al sistema d'educació superior i a la recerca".
 
Les altres persones que rebran la medalla Josep Trueta 2019 són: Manel Balcells, Anna Carreres, Pep Davins, Carme Ferré, Dolors Forés, Maria Dolors Juvinyà, Antonio de Lacy, Dolors Llorens, Ana MacPherson,  Abel Mariné, Rafael Masià, Josep Ordi, Antoni Ribas, Ramona Tigell, Montserrat Vendrell.
 
L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes, la Fundació Cellex, la Fundació Sant Pere Claver i Metges Sense Fronteres han estat les entitats premiades enguany amb la Placa Josep Trueta.
 
Elvira Fernández. FOTO: IRBLleida