Jaume Pont, investit honoris causa a Atenes

La Universitat Nacional i Kapodistríaca reconeix el catedràtic emèrit de Literatura

Descarregar pdf
honorisjaumepontUdL2018
Pont, tercer per l'esquerra, al finalitzar la cerimònia / Foto: Facultat de Lletres UdL

El catedràtic emèrit de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Pont Ibáñez, ha estat investit aquest dimarts Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional i Kapodistríaca d'Atenes, en un acte institucional presidit pel vicerector d'Afers Acadèmics i Relacions Institucionals, Konstantinos Buraselis. El padrí ha estat el professor del Departament de Llengua i Literatures Hispàniques, Dimitri Drossos.

En el seu discurs com a Doctor Honoris Causa, Pont ha fet un homenatge molt emotiu al seus mestres: el catedràtic i acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, José Manuel Blecua Teijeiro, i el poeta Joaquim Marco. El tema central ha estat la inefabilitat del llenguatge poètic. El catedràtic ha assegurat que "sense passió no existeix acte de lectura ni creació literària", i ha afirmat que aquesta ha estat la seua premissa durant els darrers quaranta anys de docència.

Jaume Pont s'ha referit a la poesia de Francisco de Aldana, Garcilaso de la Vega, San Juan de la Cruz, Joan Vinyoli, l'italià Giuseppe Ungaretti i els poetes grecs Constantinos Kavafis i Ianis Ritsos. De la seua banda, Buraselis ha lloat la rellevància de Pont pel fet d'haver estat traduït a més de vint llengües. El vicerector també ha destacat els lligams entre la Universitat d'Atenes i la UdL.

Notícies relacionades