Intensificació sostenible i bioeconomia, claus del futur agroalimentari

El director de l'INIA inaugura el curs a l'ETSEA de la UdL

Descarregar pdf
inauguracioETSEA2015
L'ETSEA va inaugurar ahir el curs que estrena Veterinària. FOTO: UdL

La intensificació sostenible, la bioeconomia per millorar l'eficiència en l'ús de recursos i la millora genètica són claus per afrontar els reptes de futur de l'agroalimentació a nivell mundial. Així ho va afirmar el director de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), Manuel Lainez, durant la inauguració del curs 2016-2016 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), que enguany estrena el doble grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal amb una seixantena d'alumnes matriculats.

Lainez va recordar que l'augment de població i la modificació dels patrons de consum afectaran la demanda d'aliments. També cal tenir en compte la mitigació del canvi climàtic, amb eines com la gestió de l'aigua, l'agricultura de precisió o la modificació de pràctiques culturals, ha dit. En clau econòmica, el director de l'INIA va destacar els reptes que suposen la globalització dels mercats i les exigències específiques derivades de la preservació de recursos, "conseqüència del nostre model de producció", que s'han de compatibilitzar amb el manteniment de la competitivitat.

El director del INIA va insistir en la importància que, per a les empreses, hauria de tenir la innovació i és per això que proposa la complicitat entre aquestes i els centres de recerca per treballar conjuntament en projectes d'investigació.

Per la seua part, el director de l'ETSEA, Narciso Pastor, va destacar en el seu parlament, l'estrena, aquest curs acadèmic, dels estudis de Veterinària en format de doble grau. Uns estudis que han estat possibles "gràcies a la implicació del territori, a la sensibilitat de l'administració, a la reivindicació dels estudis per part de la UdL i al fet que l'ETSEA és un centre preparat per impartir-los".

El rector, Roberto Fernández, ha demanat al professsorat que aposti per un model propi de docència pel que fa a aquest doble grau que el singularitzi respecte altres titulacions similars que s'imparteixen en la resta d'universitats espanyoles.

Durant l'acte d'inauguració de l'ETSEA també es va homenatjar Miquel Llorca, Manuel Garasa i Maria José Sarasua, amb motiu  de la seua jubilació com a personal docent i investigador.

Contingut relacionat

Galeria fotogràfica