Augmenta la matrícula de doctorands i doctorandes a la UdL

Trobada anual al Rectorat, recuperant el format presencial

Descarregar pdf
jornada doctorat
Balsells, a la dreta, a l'exposició de pòsters / Foto: UdL
Un total de 742 persones, de les quals un 54% són dones, estan realitzant la seua tesi doctoral aquest curs a la Universitat de Lleida (UdL). La xifra representa un augment del 24% respecte a fa 5 anys, segons les dades de l'Escola de Doctorat de la UdL, que aquest dimecres celebra una jornada al Rectorat per al personal investigador en formació. La trobada recupera enguany el format presencial després que al 2021 es realitzés de manera virtual per la situació d'emergència sanitària. El rector de la UdL, Jaume Puy, ha presidit la inauguració al Saló Víctor Siurana, acompanyat per la directora de l'Escola,  Ma. Àngels Balsells.
 
Els objectius de la 8a Jornada de Doctorat són incrementar les competències transversals en recerca, innovació i divulgació del personal investigador en formació de tots els Programes de Doctorat de la UdL, 14 en total. D'aquests, els que tenen més persones inscrites de moment aquest curs 2021-2022 són els de Salut (163); Educació, Societat i Qualitat de vida (105); Dret i Administració d'Empreses (100) i Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària (96). La matrícula continua oberta per a les investigadores i els investigadors que demanen ajuts predoctorals.
 
La trobada també busca impulsar la influència i el coneixement mutu entre la comunitat acadèmica i científica. La catedràtica de Didàctica, Organització escolar i Mètodes d'Investigació de la Universitat de Vigo, Ángeles Parrilla Latas, ha obert la jornada amb una conferència sobre el procés que suposa el disseny, desenvolupament i culminació de la tesi doctoral, que "enfronta el doctorand a una sèrie de reptes i desafiaments acadèmics, ètics, personals i vivencials". L'altra xerrada anirà a càrrec de la coordinadora de l'àrea de Doctorat del consorci Campus Iberus i professora de Física de la Universitat de Saragossa, Belén Villacampa Naverac, que parlarà de les Oportunitats de la formació durant el doctorat: més enllà de la recerca acadèmica.
 
El programa inclou també diferents espais d'intercanvi simultanis en els quals participen persones que estan realitzant la seua tesi, professorat que dirigeix i tutoritza aquests treballs de recerca i  responsables de les Comissions Acadèmiques dels diferents Programes de Doctorat de la UdL. A les taules de treball s'aborden temes més concrets, com el Pla de Recerca i les activitats formatives, el dipòsit i l'embargament de la tesi, el cicle de les dades científiques o les publicacions en obert.
 
Finalment, hi ha dos concursos de pòsters científics i/o de reels a la xarxa social Instagram, que voten els mateixos participants. El lliurament de premis anirà a càrrec de la vicerectora de Recerca i Transferència, Olga Martín Belloso, i la subdirectora i secretària acadèmica de l'Escola de Doctorat de la UdL, Gemma Bellí Martínez.
 
Un moment de la inauguració / Foto: UdL
 


MÉS INFORMACIÓ:

Programa de la 8a Jornada de Doctorat UdL