Guardó per un TFG sobre impugnacions de persones amb discapacitat

La graduada en Dret de la UdL, Khadidiatou Sall Sall, s'enduu el Premi Josep Maria Guarro

Descarregar pdf
premidret
La guanyadora amb representants del Col·legi de Procuradors, de CaixaBank, la FDET i Rosa Borell. Foto: FDET-UdL
La graduada en Dret per la Universitat de Lleida (UdL), Khadidiatou Sall Sall, ha estat la guanyadora del Premi al millor Treball de Final de Grau (TFG) sobre Dret processal i Procura de la Universitat de Lleida (UdL) 'Josep Maria Guarro Callizo', en memòria de qui va ser degà i vicedegà del Col·legi de Procuradors de Lleida i que va morir al 2014.
 
La impugnació d'actes i negocis jurídics de la persona amb discapacitat: nou paradigma arran la reforma del Drecret-Llei 19/2021, tutoritzat pel catedràtic de Dret de la UdL, Antoni Vaquer, ha estat escollit pel jurat com el millor treball dels que optaven al premi.
 
Sall hi analitza el nou règim d'impugnació dels actes jurídics de la persona amb discapacitat amb una especial dedicació al recentment reformat art. 226-5 CCCat del Decret-Llei 19/2021 de 31 d'agost pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat. La redacció d'aquest article, "atesa la seua senzillesa i brevetat exigeix alts esforços d'interpretació", explica Sall.  Al llarg del treball, l'autora fa una interpretació crítica i completa del precepte perquè integri el respecte a la normativa internacional amb la realitat social i mèdica.
 
El guardó, instaurat al 2015, està dotat amb 800 euros que aporten el Col·legi de Procuradors de Tribunals de Catalunya i CaixaBank. En aquesta edició, el jurat va estar format per Rosa Borrell Feliu (vídua de Josep Maria Guarro Callizo), Jordi Daura Ramón (Col·legi de Procuradors de Lleida) i Geremí Camí (director de Banca d'institucions a Lleida de Caixabank). Ja són quatre les edicions consecutives que són les dones que s'enduen aquest premi.