Graus i màsters oficials, amb un cost màxim de 27,67 euros per crèdit

El Govern aprova el Decret de preus públics universitaris pel curs 2021-2022

Descarregar pdf
retorn primer3
Una classe presencial a la Facultat de Lletres aquest curs / Foto: UdL

Estudiar un grau a Catalunya costarà entre 17,69 i 27,67 euros per crèdit el proper curs 2021-2022. Així ho estableix el Decret de preus públics universitaris (300/2021) que aquesta setmana ha aprovat el Govern autonòmic i que avui publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). El text també fixa una reducció de fins al 40% en els màsters oficials per equiparar-los als estudis de grau amb coeficient C, els de més quantia. La Universitat de Lleida (UdL) i els seus centres adscrits ofereixen un total de 40 titulacions de grau i 22 dobles graus, així com 52 màsters i dobles màsters oficials, 5 dels quals interuniversitaris coordinats per un altre centre.

Els estudis amb coeficient d'estructura docent A tindran un preu de 17,69 euros per crèdit. En el cas de la UdL serien Administració i Direcció d'Empreses, Dret, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Estudis Anglesos, Filologia Catalana i Estudis Occitans, Filologia Hispànica, Geografia, Història, Història de l'Art i Gestió del Patrimoni Artístic, Relacions Laborals, Treball Social i Turisme.

Estudis a la UdL amb coeficient d'estructura docent B i un preu per crèdit de 25,04 euros: Arquitectura Tècnica i Edificació, Biotecnologia, Ciència i Tecnologia d'Aliments, Ciència i Producció Animal, Comunicació i Periodisme Audiovisuals, Disseny Digital i Tecnologies Creatives, Llengües Aplicades i Traducció, Nutrició Humana i Dietètica, Psicologia i Tècniques d'Interacció Digital i Computació.

Estudis amb coeficient d'estructura docent C, amb un preu de 27,67 euros per crèdit: Ciències Biomèdiques, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Enginyeria Agrària i Alimentària, Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria en Organització Industrial i Logística, Enginyeria Forestal, Enginyeria Mecànica, Enginyeria Química, Fisioteràpia, Infermeria i Medicina.

Si es tracta de segones matrícules, el preu per crèdit a les titulacions de grau puja fins els 21,85€ al coeficient A; 30,93€ al B; i 34,17€ al C.

Els màsters universitaris oficials baixen el preu per crèdit fins els 27,67 euros, el que per a la majoria representa un abaratiment de 18,44 euros, un 40% respecte el present curs. Pel que fa als màsters que habiliten per a l'exercici d'activitats regulades, el preu per crèdit passa dels 28,82 als 27,67euros; el que implica una reducció del 4%. Per a les segones matrícules, el preu és de 34,17€ per crèdit.

La Generalitat destaca que així dona compliment al Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), aprovat pel Govern el 9 de juny de 2020. Aquesta primera equiparació en els preus de màsters i graus universitaris "té un cost econòmic de 9,3 milions d’euros que assumeix pressupostàriament el Departament de Recerca i Universitats i, per tant, no impactarà en les finances de les universitats", afirmen des del Govern.

Quant a doctorat, els cursos, seminaris o altres activitats de formació investigadora també tenen un preu de 27,67 euros per crèdit. Per la direcció, tutela i avaluació continuada de la tesi doctoral, el preu és de 401,12 euros, mentre que la lectura i defensa de la tesi costa 156,87 euros.

El Govern català preveu mantenir el sistema d'ajuts (beques Equitat) per a l'estudiantat dels graus i dels màsters que habiliten per a l'exercici professional que es troben en els trams 1 i 2 de renda, "de manera que cap persona amb mèrits suficients quedi exclosa dels estudis per raons econòmiques", segons el decret.

De cara al proper curs acadèmic, la Generalitat treballa en un pla sectorial que preveu una presencialitat del 70 per cent a les universitats. La decisió final es prendrà en les pròximes setmanes.

MÉS INFORMACIÓ:

El Govern aprova el Decret de preus públics universitaris per al pròxim curs, que fixa una reducció de fins al 40% en els màsters oficials per equiparar-los als estudis de grau

DOGC amb el decret 300/2021

Matrícula UdL

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

El preu dels màsters oficials s'equipara amb el dels graus amb una rebaixa de fins el 40%