Flors amb Lego, intercanvi de llibres i una exposició de poesia per Sant Jordi

Les biblioteques de la UdL organitzen la majoria d'activitats per celebrar la diada

Descarregar pdf
santjordi24
La biblioteca de Lletres ofereix paquets de llibres sorpresa / Foto: Premsa UdL
Fer roses amb peces de Lego, intercanviar llibres, gaudir d'una exposició sobre obres de poesia o participar en l'escriptura col·lectiva d'una història són algunes de les propostes de la Universitat de Lleida (UdL) per celebrar enguany la diada de Sant Jordi. 
 
La Biblioteca de la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat, planteja com a activitat interactiva construir un ram de 12 roses amb 822 peces de LEGO. Serà el dilluns, 22 d'abril. En el marc de les jornades La langue de la poésie contemporaine: Quatrièmes Journées internationales de la poésie contemporaine, que organitza el departament de Llengües i Literatures Estrangeres els dies 25 i 26 d'abril, la mateixa biblioteca ha preparat una mostra amb una selecció d'obres de poesia escrites per professors de la Universitat de Lleida com ara Jaume Pont, Pere Rovira, Josep Maria Sala-Valldaura o Jordi Jové. 
 
Aquesta exposició, que es podrà veure del 22 al 26 d'abril, inclou un parell d'antologies de poemes de Màrius Torres traduïdes al francès per la professora de la UdL Marta Giné i una plaquette amb nou poemes traduïts al grec per Maira Fournari, editada recentment per l'Aula Màrius Torres. Així mateix, també es mostraran traduccions de poemes de Paul  Valéry i Alfred de Musset realitzades pel poeta lleidatà.
 
Les biblioteques de la UdL també regalen llibres mitjançant paradetes on es poden trobar volums procedents de fons de donació o  duplicats per a què la gent se'ls endugui gratuïtament. A més, la de Lletres ofereix el dia 23 obres de prosa i poesia "sorpresa", embolicades, en una iniciativa batejada com a Fes match amb un llibre
 
Mentre, la biblioteca Jaume Porta, a Cappont, proposa participar en l'escriptura d'una historia de manera cooperativa. També sortejarà un lot de productes de la botiga UdL entre els seus seguidors a Instagram i instal·larà un fotoreclam (photocall) perquè la gent s'hi faci fotografies. La del campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) estrena un nou espai dedicat a la cultura i el lleure anomenat "Racó Cultiva't".
 
L'Institut de Llengües (IL) muntarà el dilluns, dia 22, una parada d'intercanvi de llibres a cada campus de la capital del Segrià, gestionades pels membres del Voluntariat Lingüístic de la UdL. Deixant una obra literària, en qualsevol idioma, pots agafar-ne una altra. A més, tothom que participi en l'intercanvi rebrà un lot de regal de l'IL amb una bossa de roba, una llibreta i un llapis.
 
Al Rectorat, estarà ubicada al Claustre de la Pensativa de 10.00h a 14.00h i de 16.00 a 20.00h. El mateix horari que seguiran al campus de Cappont, darrere de l'Edifici Polivalent 1. Al campus de l'ETSEAFiV, la parada funcionarà de 10.00h a 14.00h al costat de la cafeteria. I al campus de Ciències de la Salut, de les 16.00h a les 20.00h, entre els edificis de la Facultat de Medicina i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia.
 
A més, Edicions i Publicacions de la UdL ofereix entre els dies 22 i 26 d'abril un 10% de descompte en tots els llibres i un 5% en productes de merchandising per a la comunitat universitària.
 
Divendres 26, el Rectorat acollirà la presentació del llibre Un hombre que se parecía a Al Pacino. Cuentos del primer café, de Justo Sotelo (Pagès editors, 2023); en el marc de les Quatrièmes Journées de la poésie contemporaine.

MÉS INFORMACIÓ:

Sant Jordi a les biblioteques de la UdL