Els esportistes de la UdL gairebé doblen les medalles respecte al 2015

N'obtenen 35 en els diferents campionats universitaris quan l'any passat van ser 19

Descarregar pdf
esportistesUdL2016
L'acte de reconeixement s'ha fet al claustre de La Pensativa Foto: Esports UdL
Els esportistes de la Universitat de Lleida (UdL) han aconseguit un total de 35 medalles als darrers Campionats Universitaris de Catalunya, Espanya i Europa: nou d'or, quinze d'argent i onze de bronze. Són gairebé el doble de les guanyades al 2015, quan en van sumar 19. Aquest és el bagatge que han presentat avui en la recepció institucional que ha tingut lloc al claustre de La Pensativa de l'edifici del Rectorat, presidida pel vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Joan Biscarri, que els ha felicitat pels seus èxits.

Uns 380 joves (126 noies i 255 nois) han participat enguany als Campionats Universitaris en representació de la UdL, competint en disciplines molt diverses, des de futbol i atletisme fins a taekwondo, orientació o golf. Un total de 35 (21 nois i 14 noies) han seguit el programa d'esportistes d'alt nivell que la Universitat de Lleida ofereix als estudiants per a poder compaginar els estudis amb la pràctica esportiva.

Tots els centres de la UdL tenen competidors a les seues aules, malgrat que la majoria dels esportistes de la Universitat de Lleida es concentren a l'INEFC-Lleida (centre adscrit), la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, la Facultat de Medicina, i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia. Biscarri ha aprofitat la recepció institucional, en què els esportistes han rebut un petit detall, per encoratjar les estudiants a participar més en les competicions esportives. "Estaria bé que hi hagués més noies", ha manifestat el vicerector.

Medaller Campionats de Catalunya:

OR: Noemí Catalina (taekwondo), Joel Catalina (taekwondo), Lluís Mas (taekwondo), Gerard Porras (atletisme), Òdena Vilalta (natació), Alda Babi (judo), Lluís Rabassa i Carles Tersa (voleibol platja) i equip de futbol masculí.

ARGENT: Joaquim Solé (orientació), Jordi Sánchez (golf), Bernat Lomero (natació), José Antonio Herrera (escacs), Pol Vaqué (marató), Catalina Cardona (judo), Miriam Pané (judo), Lucía Oscoz (duatló), Guillem Segura (natació en aigües obertes), Aniol Pujolras (atletisme), Víctor Sainz de la Maza (atletisme).

BRONZE: Sònia Cobos (taekwondo), Maria Pérez (karate), Oumy Gassama (natació), Víctor Resa (natació), Guillem Soler (duatló), Marc Castan (atletisme), equip de futbol 7 femení, equip de bàsquet femení i equip de rugbi platja masculí.


Medaller Campionats d'Espanya:

OR: Joel Catalina (taekwondo).

ARGENT: Lluís Mas (taekwondo), Gerard Porras (atletisme).

BRONZE: Sònia Cobos (taekwondo).


Medaller Campionats d'Europa:

ARGENT: Noemí Catalina (taekwondo)

BRONZE: Lluís Mas (taekwondo)