El Quartet Havel, de nou a la Temporada musical de la UdL

Interpretaran peces dels compositors catalans Agustí Borgunyó i Eduard Toldrà

Descarregar pdf
quartethavel
Quartet Havel. FOTO: Facebook Quartet Havel
El Quartet Havel, un dels habituals de les temporades musicals de la Universitat de Lleida (UdL), serà de nou en concert al Rectorat demà dimecres 4 de maig, a les sis de la tarda. Aquest cop, aquesta formació de corda creada l'any 1992 per músics de diferents països europeus que tenen seu a Barcelona, ha triat com a programa dos peces dels compositors catalans Agustí Borgunyó (1894-1967) i Eduard Toldrà (1895-1962).
 
Es tracta del Quartet de corda núm 1, de Borgunyó, i del Quartet en do menor "Per l'art" de Toldrà. La primera obra que interpretaran data del 1955, i és una de les composicions per a música de cambra més destacada del compositor sabadellenc que va passar bona part de la seua vida als Estats Units. Està dedicada "a l'insigne mestre i eminent compositor Joan Lamote de Grignon". La segona, obra del compositor i violinista Eduard Toldrà, va ser estrenada pel Quartet Primavera, del qual en formava part, al 1919 al Certamen Literari-Artístic d'Olot, on van guanyar el premi 'To the best string Quartet'. 
 
Dimecres, a la sala d'actes del Rectorat aquestes peces seran interpretades per Stanislav Stepanek, (violí), Alexandru Bublitchi (violí), Ferran Saló (viola) i Zsolt Tottzer (violoncel), en el marc de la XIX Temporada Musical de la UdL.
 
El Quartet Havel duu aquest nom en homenatge a qui fou president de la República Txeca Václav Havel en dos ocasions. Els seus components formen part de diverses formacions musicals com l'Orquestra de Cambra Catalana, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, el Grup Enigma de Saragossa, entre altres i cada any són professors del Curs Internacional de Música de la Costa Brava.