El Patronat d'Agrotecnio s'amplia amb l'entrada de la Generalitat

Conformat ara per UdL, IRTA, Acció Climàtica i la direcció general de Recerca

Descarregar pdf
agrotecnio
Un dels laboratoris del centre de recerca / Foto: Agrotecnio
El Patronat de la Fundació Centre de Recerca en Agrotecnologia (Agrotecnio) incorporarà la conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la direcció general de Recerca. Així ho ha aprovat avui el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, per donar compliment a la Llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic i a l'article 40.3 de la Llei de la ciència catalana, que estableix que els centres CERCA han de ser creats o participats per la Generalitat. Fins ara el Patronat d'Agrotecnio estava format de manera paritària per la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), adscrit també a Acció Climàtica.
 
Amb la modificació dels estatuts d'aquest centre d'investigació, hi haurà sis patrons de la UdL; tres del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; dos de la direcció general de Recerca i un de l'IRTA. La presidència del Patronat la mantindrà el rector o rectora de la Universitat de Lleida; mentre la vicepresidència primera recaurà en la persona titular del Departament de la Generalitat competent en matèria d'agricultura i ramaderia.
 
Les instal·lacions d'Agrotecnio es troben al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Veterinària de la UdL. El centre va ser creat oficialment el 2013, com a successor de la Fundació UdL-IRTA. Dos anys després, el 2015, va ser reconegut com a centre d'excel·lència CERCA.

Text: Comunicació Agrotecnio / Premsa UdL