El PROCICAT dóna llum verda a les PAU per l'alumnat que s'examina a Lleida ciutat

A més de les mesures de protecció caldrà que aquests estudiants acreditin el desplaçament

Descarregar pdf
sele2018
El campus de Cappont torna a ser un dels espais on es faran les PAU. FOTO: UdL
Les proves d’accés a la universitat (PAU 2020) dels propers dies 7, 8 i 9 de juliol es mantenen als 9 tribunals de Lleida capital (Segrià). El treball conjunt realitzat amb el personal tècnic del PROCICAT ha confirmat que és compatible amb el confinament perimetral establert des d’ahir dissabte a les 12 del migdia. Per tant, els 1.694 alumnes que, a partir de dimarts, tenen assignat com a seu d’examen un tribunal de Lleida ciutat, podran desplaçar-se per realitzar la prova, tal i com estava previst.

Des del PROCICAT han valorat que les mesures de prevenció i seguretat previstes per a la realització de les proves arreu de Catalunya –aprovades per aquest mateix organisme el passat 19 de juny– són suficients per prevenir el risc de contagi i evitar la propagació de la COVID-19. Concretament, aquestes mesures es basen en el respecte a la distància social de seguretat, l’ús de la mascareta i la intensificació de la higiene de mans. Així mateix, s’apel·la a la responsabilitat social de les persones participants perquè ningú es presenti al centre assignat en cas de tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 o estar en situació de quarantena domiciliària.

Declaració d’autoresponsabilitat i comprovant de matriculació a les PAU 2020

A l’igual que s’ha establert per als motius laborals, l’alumnat assignat a algun dels 9 tribunals de la ciutat de Lleida que resideixi fora del perímetre del confinament haurà de portar la declaració d’autoresponsabilitat. Així mateix, hauran de presentar el comprovant -ja sigui imprès o una captura de pantalla del portal d’accés a la universitat–conforme s’han matriculat a les PAU 2020, document on consten els horaris i la seu assignada a l’alumne.

Des de la comissió organitzadora de les PAU, recorden a aquest estudiantat que haurà d’anar directament a la seu de la prova i, un cop finalitzat l’examen o els exàmens, hauran de tornar directament al seu municipi de residència.

Un total de 39.904 estudiants (34.547 el 2019) s’han matriculat enguany a la prova d’accés a la universitat (PAU) que tindrà lloc la pròxima setmana. La selectivitat 2020 se celebrarà en 216 tribunals (165 el 2019) situats en 63 municipis (20 el 2019) per tal d’evitar els desplaçaments en la mesura del possible, així com les permanències d’espera entre exàmens innecessàries en les seus dels exàmens.
 
TEXT: Comunicació Secretaria d'Universitats i Recerca