El Maqcentre s'incorpora a Eurecat

Gràcies a un acord entre el centre tecnològic, la UdL i el PCiTAL

Descarregar pdf
MaqcentrePCiTALUdL2
Instal·lacions del Maqcentre al Parc Científic Foto: Maqcentre
El centre tecnològic Eurecat ha incorporat la Fundació Maqcentre de Lleida -enfocada a la recerca en maquinària agrícola, equips industrials i en metall mecànic- en una operació que reforça la seua dinàmica d'integracions i d'aliances amb els principals agents del sistema d'innovació catalans, amb un acord estratègic de col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL) i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). L'objectiu és el treball conjunt en diferents àrees científico-tecnològiques i la col·laboració sistemàtica en activitats de transferència i d'innovació. En aquest sentit, la UdL és un referent, entre d'altres, en els camps de l'agricultura i ciències agràries i en tecnologia d'aliments.

Les línies de treball d'Eurecat a Lleida se centraran en la prestació de serveis i en el desenvolupament de projectes d'innovació per al sector de la maquinària agrícola i en l'impuls de solucions en l'àmbit AgroSmart, orientat a l'aplicació de tecnologies digitals per a la seua modernització. Eurecat també potenciarà l'Agritech Big Data, una unitat conjunta amb la UdL i altres partners, centrada en aplicacions basades en l'anàlisi intel·ligent de les dades en el sector agroalimentari.

El vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ressalta que "aquesta acció s'encaixa en el desenvolupament del Pla Estratègic de Recerca de la UdL i és un pas molt important per aconseguir una transferència efectiva de coneixement a les empreses". En aquest sentit, les previsions d'ingressos d'Eurecat a Lleida se situen al voltant dels 750.000 euros en cinc anys i la creació d'ocupació, entre 7 i 8 professionals en el mateix període de temps.

En paraules del director general Corporatiu i d'Operacions d'Eurecat, Xavier López, la integració del Maqcentre suposa "un major desplegament territorial per treballar més a prop del teixit industrial de Lleida" i l'oportunitat de donar "una resposta més completa a les necessitats d'innovació dels sectors empresarials més importants de Catalunya”. Amb aquesta operació, "ja són vuit els centres tecnològics que se sumen a Eurecat", afegeix.

Segons destaca el president d'Eurecat, Xavier Torra, l'objectiu de la fusió és "reforçar l'activitat del centre tecnològic en sectors tan importants com l'alimentari i la seua digitalització". L'operació, remarca, "apropa l'oferta de totes les capacitats d'innovació tecnològica d'Eurecat a les empreses lleidatanes".
 

Text: Premsa Eurecat