El Fons Romà Sol i Carme Torres ja es pot consultar a la Biblioteca de Lletres

Destaca pel gruix d'obres de temàtica lleidatana, ja siguin publicades a Lleida, que facin referència a Lleida o d'autor lleidatà

Descarregar pdf
sol_torres
Obertura de l'espai que acull el Fons Romà Sol i Carme Torres a la Biblioteca de Lletres, ubicada a l'edifici del Rectorat
El Fons Romà Sol i Carme Torres, cedit a la UdL pels seus propietaris el maig de 2004, ja es pot consultar a la Biblioteca de Lletres. Divendres se'n va fer la inauguració oficial, un cop acabades les obres d'adequació de l'espai que acull aquest extens fons documental i bibliogràfic. A l'acte hi van assistir els seus propietaris, Romà Sol i Carme Torres, els quals van agrair a la UdL que en sigui la dipositària.
 
El fons Roma Sol Carme Torres destaca pel gruix d'obres de temàtica lleidatana, ja siguin publicades a Lleida, o que facin referència a Lleida o d'autor lleidatà, independentment del seu tema. Així hi podem trobar des d'obres de literatura i d'història fins a volums de geologia o botànica. Quant a monografies se n'han inventariat 7.130, de les quals 1.391 daten d'entre el 1500 i el 1900. El fons també inclou 217 romanços, 618 goigs i 4.300 opuscles. Pel que fa a les publicacions periòdiques, trobem 1.200 títols i 11.844 exemplars de diaris i revistes, la major part publicats a la ciutat de Lleida. Actualment, s'està inventariant la col·lecció de 67 gravats antics i moderns, entre els quals n'hi ha un del primer rector de la UdL, Víctor Siurana.

D'altra banda, aviat es començarà amb la digitalització del fons, mercès a una subvenció de 15.228 euros atorgada pel Ministeri de Cultura. Amb aquest ajut, el Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL vol crear un repositori digital, accessible des de qualsevol punt connectat a la xarxa. En una primera fase es digitalitzarà el fons de caire local, format per goigs, romanços, programes festius i documentació diversa dels segles XVIII,XIX i XX, mentre que en una segona fase es planteja la digitalització d’una selecció de les publicacions periòdiques.