El Claver guanya la fase local de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

Representarà Lleida en la final prevista del 17 al 19 d'abril

Descarregar pdf
lliga debat secundaria
L'equip guanyador, amb el jurat / Foto: UdL
Un equip de Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver ha estat el guanyador de la fase local a Lleida de la Lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives d'Universitats (XVU) disputada a la Universitat de Lleida (UdL) al voltant del tema La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?. El grup format per Ona Rosell, Jana Isant, Ferran Mauri, Pau Coma i Víctor Ribes participarà a la final, prevista entre els dies 17 i 19 d'abril a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana. El premi a la millor oradora ha estat per a l'Alba Montoya de l'INS Torre Vicens de la capital del Segrià.
 
L'objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals de l'alumnat mitjançant l'ús de la paraula i crear un espai de formació on s'utilitza el català com a llengua vehicular. A la UdL hi han pres part 11 centres: INS Manuel de Montsuar, Institut Escola Torre Queralt, INS Torre Vicens, INS Josep Lladonosa, Col·legi el Carme, IES Guindàvols, Col·legi Mater Salvatoris, Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver, Institut de Tremp, INS Hug Roger de Sort i Institut l'Olivera de Granadella.
 
El jurat de la Universitat de Lleida estava format per la professora de la Facultat de Dret i responsable de la Càtedra Trivium de Debat de la UdL, Paloma de Barrón; el professor de l'Escola Politècnica Superior i advocat Ramon Arnó; i el professor de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, German París. A la jornada també hi va participar el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Claudi Vidal.
 
La final de l'abril enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats de Lleida, Abat Oliba CEU, Alacant, Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, València i Vic – Central de Catalunya.

MÉS INFORMACIÓ:

Web del centre de debat UdL