Edificis ecològics i cotxes híbrids, en la 6a Setmana de la Sostenibilitat de la UdL

Inclou un concert de Meritxell Gené sonoritzat i il·luminat amb energia solar

Descarregar pdf
Meritxell Gené, al 10è aniversari del Centre Dolors Piera. FOTO: UdL
Meritxell Gené, al 10è aniversari del Centre Dolors Piera. FOTO: UdL

Una visita a dos edificis ecològics del centre històric de Lleida: la Casa de fusta al carrer Cavallers, construïda amb aquest material, i un immoble del carrer Lluís Besa, on s'ha aplicat la geotèrmia com a sistema de climatització, és una de les activitats de la 6a Setmana de la Sostenibilitat de la Universitat de Lleida (UdL), que s'inaugura aquesta tarda i s'allarga fins el dia 13. Les persones que s'hi apuntin podran fer un recorregut pels secrets d'ambdós construccions de la ma dels seus arquitectes, Ramon Llobera (Arquitectura Trass) i Anthony Foy (Labox), respectivament.

El programa, que enguany se centra en el canvi climàtic, inclou una demostració de vehicles híbrids Toyota, el dia 13 a la tarda, a la zona enjardinada del campus de Cappont, que clourà la Setmana. A més, s'ha organitzat un curs de conducció eficient, a càrrec de professors de l'Autoescola Molins Castet de Lleida, i un taller per aprendre a calcular la petjada de carboni que produïm cadascun de nosaltres.

La petjada de carboni és l'indicador de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització que es quantifica en emissions de CO2 equivalent alliberades a l’atmosfera. El taller el duran a terme experts d'Intiam Rurai, una empresa especialitzada en enginyeria i formació en eficiència energètica i energies renovables.

La Setmana s'inicia aquest dijous a les 17.00h, a la Plaça Víctor Siurana, amb les activitats habituals com ara els jocs de fusta que ofereixen Tombs creatius, el carrusel 'Nautilus' de la companyia La Baldufa  la barra de bar amb productes ecològics de la cooperativa 'Lo Fato', o l'intercanvi de llibres per aliments (llet, conserves de peix, oli, llegums cuits, galetes i sucre) que també es pot fer a les biblioteques de Lletres i Cappont durant tota la setmana.

S'aprofitarà també la diada per lliurar el segon premi del IV Concurs d'idees sostenibles de la UdL -el primer premi va quedar desert- que ha recaigut en Jaume Bitterhoff per la proposta Ecodron.

A les vuit del vespre del mateix dia, la cantautora lleidatana Meritxell Gené oferirà un concert sonoritzat i il·luminat amb energia solar gràcies a Intiam Ruai i Fundació Terra. El pagament de l'entrada consistirà en portar algun producte de menjar que es destinarà al Banc d'Aliments.

Més continguts

Galeria fotogràfrica


6a Setmana de la Sostenibilitat

Carregant el reproductor...