Dos professors de la UdL, premiats amb l'Aurora Díaz-Plaja

Per un article sobre la poesia infantil de Martí i Pol

Descarregar pdf
marti-pol-infants-aelc
Algunes de les obres analitzades / Foto: Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Els professors de la Universitat de Lleida (UdL) Enric Falguera i Moisès Selfa han estat guardonats amb el 20è Premi Aurora Díaz-Plaja, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, per un article sobre la poesia per a infants de Miquel Martí i Pol publicat a la revista Ausa del Patronat d'Estudis Osonencs. El lliurament tindrà lloc el proper dissabte, 18 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català que se celebra al Moll de la Fusta, a Barcelona.
 
El text, titulat Miquel Martí i Pol i la poesia per a infants, reivindica la importància d'aquesta producció infantil de l'escriptor de Roda de Ter, valorant el seu paper decisiu en la configuració del gènere. El jurat del premi - format per Maria Mercè Roca, Jaume Cela i Pere Martí- destaca que l'article dels professors de la UdL està "molt documentat i molt ben escrit". El veredicte explica que "analitza la poesia infantil de Miquel Martí i Pol, relacionant-la amb la resta de la seua obra, contextualitzant-la i reivindicant-la".
 
Enric Falguera és professor lector Serra Húnter de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. Les seues línies de recerca estan relacionades amb la literatura infantil i juvenil, la competència literària i la literatura digital. Moisès Selfa és professor agregat de Didàctica de la Llengua i la Literatura al mateix centre de la Universitat de Lleida. Investiga sobre la didàctica de la literatura infantil i juvenil, les biblioteques escolars i l'ensenyament de la lectoescriptura a l'escola.