Com abordar les violències sexuals, en el Memorial Hortènsia Alonso

Des de la salut, la justícia i la intervenció amb homes agressors

Descarregar pdf
hortensiaalonsoUdL2018
Les jornades se celebraran com l'any passat al campus de Cappont / FOTO:CDP-UdL
Fer visibles totes les manifestacions de les violències sexuals i els factors que n’expliquen les causes, així com els aspectes socials, històrics i psicològics d’aquest tipus de violència masclista, són alguns dels objectius del VIIè Memorial Hortènsia Alonso, que tindrà lloc el 29 de novembre al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.
 
Coorganitzat pel Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera (CDP) de UdL, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, la Creu Roja i el Grup de Dones Lleida, s'emmarca en els actes commemoratius del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre) i es podrà seguir en directe per internet.

La jornada s'obre amb una conferència de Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de l’associació Creación Positiva, que tractarà sobre les violències sexuals des de les perspectives feministes i sobre quines són les claus per al seu abordatge. A continuació, hi haurà tres ponències temàtiques que se centraran en diferents àmbits d'intervenció: sanitari, judicial i amb els homes agressors, amb l'objectiu de posar de manifest quines són les dificultats amb que es troben els professionals i els reptes per poder millorar-ne l'atenció.
 
L’abordatge de las violències sexuals des de l’àmbit de la salut, anirà a càrrec de Paloma Andrés, ginecòloga especialista en salut sexual i reproductiva. Álvaro Ponce, psicòleg de l’entitat Conexus, parlarà de la intervenció amb homes agressors: des de les masculinitats a les violències sexuals. I finalment, Patsilí Toledo, jurista del grup de recerca Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona, tractarà dels aspectes jurídics. Al final de les intervencions les persones participants a la jornada podran participar en el debat.

Paral·lelament, durant tot el matí, al vestíbul de l'edifici, i a iniciativa del Grup de Dones de Lleida, es confeccionarà un mural amb el lema “Agressions verbals = agressions sexuals”.
 
TEXT: Premsa Paeria/ Premsa UdL