Campus Iberus obté la qualificació definitiva d'Excel·lència Internacional

Valoren l'estratègia d'agregació, els consorcis d'especialització i la internacionalització

Descarregar pdf
CentreCulturesCappont2014UdL
Campus de Cappont. FOTO: UdL

El projecte Campus Iberus del que forma part la Universitat de Lleida (UdL) ha obtingut la qualificació definitiva com a Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) en la resolució final del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. La comissió internacional que avalua els diferents projectes ha valorat positivament l'estratègia d'agregació seguida per les universitats de la Rioja, Lleida, Pública de Navarra i Saragossa en configurar Campus Iberus.
 
L'informe emès per la comissió reconeix l'esforç de les quatre universitats en la definició i posada en marxa d'un model d'agregació i especialització que afecta quatre comunitats autònomes. També valora satisfactòriament l'aposta de Campus Iberus per a la seua internacionalització en accions com el projecte de Capacitació a Colòmbia, l'obertura de l'Oficina del Campus a Brussel·les, o els primers acords de col·laboració amb universitats xineses.

L'informe identifica, a més, diverses potencialitats de Campus Iberus com ara la posada en marxa de consorcis interuniversitaris en àmbits concrets d'especialització. Fins ara se n'han posat en marxa vuit -quatre en l'àmbit agroalimentari i quatre en l'àmbit de l'energia-, on s'integren investigadors de les universitats, empreses i entitats regionals. Durant l'any 2016, es posaran en marxa entre vuit i deu nous consorcis nous en l'àmbit de tecnologies per a la salut, una altra de les àrees d'especialització d'Iberus.

D'altra banda, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport va fer pública el passat dia 4 de desembre la resolució d'ajudes atorgades als Campus d'Excel·lència en el marc de la convocatòria per la consolidació dels projectes d'excel·lència de les universitats.

Campus Iberus, amb 129.980,50 euros, ha estat un dels CEIs que han obtingut finançament. Aquests diners es destinaran a diferents projectes com ara la posada en marxa del Programa de Doctorat conjunt en Patrimoni, Societats i Espais de Frontera, la participació en xarxes i iniciatives internacionals en àmbits de R+D+i, l'atracció de talent o el desenvolupament de programes d'atenció a la diversitat.

TEXT: Comunicació Universitat de la Rioja/ Oficina de Premsa UdL