Jocs de taula per a totes les edats a la Jornada Ment Lúdica

El grup de recerca NeuroPGA de la UdL convida la ciutadania a participar-hi dissabte

Descarregar pdf
jornada jocs
Els jocs de taula, protagonistes de la jornada / FOTO: Jorge Moya-UdL
Room Agus & Monsters, Carrera de tortugas, Mix It, Morada maldita, Lama familiar, Colt Express, Minecraft, Wingspan, It's a Wonderful World, Nobel Run, We can play: dones que van canviar el món, són alguns del centenar de jocs infantils, familiars, juvenils, per adults, amb perspectiva de gènere i inclusius que es posaran damunt la taula el proper dissabte, 22 d'octubre, a la Universitat de Lleida (UdL) durant la Jornada Ment Lúdica.
 
Organitzada pel grup de recerca Neurologia gens i ambient (NeuroPGA) de la UdL, les associacions de joc Alea i El Dau Màgic i la botiga La Tribu Fera, la jornada pretén aproximar els jocs de taula moderns a la ciutadania de Lleida i oferir formació a professionals que els utilitzen com a eina d’intervenció. "Es tracta de donar a conèixer les seues potencialitats com a eina d'intervenció en diferents disciplines i al mateix temps promoure'n l'afició com una alternativa d'oci saludable i inclusiu", expliquen des de NeuroPAG.
 
L'edifici Polivalent, a Cappont, acollirà totes les activitats acadèmiques i lúdiques programades. Al matí, hi haurà una conferència de la psicòloga especialitzada en l’ús del joc en l’àmbit educatiu i sociocomunitari, i presidenta de l’associació Afim21 d’Almeria, Núria Guzmán; una taula redona amb professionals de la psicologia, l'educació, l'optometria i les ludoteques; i una xerrada del professor de la UdL i investigador principal de NeuroPGA, Jorge Moya, on abordarà la necessitat d'investigar en metodologies lúdiques. Els tallers divulgatius: Beneficis cognitius dels jocs de taula, Aprenentatge basat en jocs i Història dels jocs de taula, tindran lloc a la tarda. Per a totes aquestes activitats cal inscripció prèvia.
 
Del programa més lúdic se'n podrà gaudir des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Hi haurà taules al primer pis i als vestíbuls de les plantes 0 i -1 de l'edifici amb jocs aptes des de per a infants de 4 anys fins per a persones adultes, a més dels què promouen la inclusió social i la igualtat.
 
Per explicar com es juga, en aquests espais hi haurà professionals de ludoteques municipals de Lleida, personal d'editorials de jocs de taula com Tranjis o Mercurio, de la botiga especialitzada en porteig i jocs de taula La Tribu Fera, aixi com usuaris i personal de la Fundació tutelar Alosa, que ensenyaran a jugar tot plegats inclusivament.
 
La jornada es completa amb activitats específiques en dos aules de la primera planta organitzades per les associacions de jocs de taula ALEA i El Dau Màgic com ara partides de rol one shot, exhibicions d'exèrcits de warhammers i demostracions de jocs avançats.
 


MÉS INFORMACIÓ:

Programa Jornada Ment Lúdica