Art i tecnologia, eix de la 13a First Lego League

Un total de 34 equips de 19 centres educatius competeixen a la UdL

Descarregar pdf
lego2023b
Un moment de la competició l'any passat / Foto: EPS-UdL
El paper en les arts de les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques per les sigles en anglès) és el tema central de la tretzena edició de la First Lego League, que aplegarà aquest dissabte a la Universitat de Lleida (UdL) un total de 34 equips de 19 centres educatius de la demarcació i la Franja de Ponent: 18 en la categoria Challenge (de 10 a 16 anys) i 16 en l'Explore (de 6 a 9 anys). El conjunt guanyador de la primera categoria accedirà a la Gran Final d'Espanya, que tindrà lloc a Alacant el dia 16 de març.
 
La First Lego League és un programa educatiu que busca fomentar les vocacions científico-tecnològiques. Amb el lema "Masterpiece! Llums, càmera, STEAM", la cita que organitza a Lleida l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL aplegarà enguany participants de la capital del Segrià, Mollerussa, Artesa de Segre, La Seu d'Urgell, Seròs, Aitona, Bellcaire d'Urgell, Guissona i Fraga. També hi prendran part prop de 150 persones voluntàries que desenvolupen diferents rols: des d'àrbitres i jutges fins a monitors de lleure.
 
Al repte Explore es repartiran cinc premis: a la solució del desafiament, a la programació, als valors fonamentals, al model d'equip i al millor pòster. A la categoria Challenge, hi ha 9 guardons: 1r Premi Ingenier@ Soy Universitat de Lleida, Premi Paeria als Valors FIRST LEGO League, Premi IFR al Projecte d'Innovació, Premi SEMIC al Disseny del Robot, Premi GFT al Comportament del Robot, Premi NUFRI a les Joves Promeses, Premi VALL COMPANYS a l'Excel·lència en Enginyeria, Premi PLUSFRESC a la Emprenedoria i Premi DIPUTACIÓ DE LLEIDA a l'Entrenador.
 
Paral·lelament a la competició de robots i la presentació dels projectes científics, el programa inclou cinc activitats complementàries. Es tracta de tallers sobre temes com ara la realitat virtual i augmentada, els escàners 3D o jocs de taula. Tots tindran lloc al campus de Cappont de la UdL.
 
El torneig classificatori de la First Lego League es traslladarà el 2 de març al campus d'Igualada-UdL, en la que serà la setena edició a la capital de l'Anoia.