Alumnat de la UdL, a la 12a Setmana del Parlament Universitari

El rector, Roberto Fernández, representa totes les universitats en la sessió inaugural.

Descarregar pdf
parlamentuniversitarirector
Intervenció del rector de la UdL Foto: SPUNI
Una dotzena d'estudiants de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, Dret i Economia de la Universitat de Lleida (UdL) participen des d'avui a la 12a Setmana del Parlament Universitari (SPUNI), que aquest matí han inaugurat la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i el rector de la UdL, Roberto Fernández. Els joves elaboraran i debatran un projecte de llei sobre els refugiats i dos mocions: sobre el sistema universitari i l'atur juvenil. També tenen previst fer un debat amb diputats reals.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha parlat en nom de totes les universitats catalanes i ha encoratjat els joves "a perseverar en el coneixement i la valoració del nostre sistema parlamentari i representatiu", tot recordant que "els privilegis, en una societat justa, obeeixen a obligacions excepcionals". En aquest cas, "la difusió del coneixement al servei de la societat", ha destacat.


La UdL fa quatre anys que participa en aquesta iniciativa, que coordinen les professores de la Facultat de Dret, Economia i Turisme Maria Àngels Cabasés i Agnès Pardell i que patrocina la Diputació de Lleida. L'alumnat participant obté dos crèdits de matèria transversal, tot i que el més important per a Cabasés és que "treballen competències tan necessàries per a tots els graduats com l'oratòria, la negociació i el treball en equip".

En total, a la Setmana del Parlament Universitari hi participen unes 200 persones, entre estudiantat, professorat i exalumnes que ja han pres part en anteriors edicions. D'aquests, 135 faran la tasca de diputats; set, la dels lletrats; una desena, la de lingüistes i una quinzena, la dels periodistes parlamentaris, que cada dia faran un informatiu radiofònic i un de televisiu i editaran dos diaris de tendència oposada.

Més informació

Web de la Setmana del Parlament Universitari