Alumnat de Medicina, Biomedicina i Infermeria, en un projecte de cooperació al Líban

Amb altres universitats espanyoles, rep 5.000 euros de la Fundació Mútua Madrileña

Descarregar pdf
La llave de las mil puertas
Es desenvolupa a l'assentament d'Ibrahim Taleb / Foto: Projecte 'La clau de les mil portes'
Un projecte de cooperació impulsat per alumnat de Medicina, Biomedicina i Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) rebrà 5.000 euros de la Fundació Mútua Madrileña, gràcies a un segon guardó dels 7ens Premis al Voluntariat Universitari. La iniciativa, batejada amb el nom de 'La clau de les mil portes', es desenvolupa al Líban en col·laboració amb l'ONGD Alkaria i les universitats de Vic, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Eina-UAB, València, Alacant, Granada, Màlaga i Jaén.
 

El projecte facilita l'accés a l'educació i inserció laboral de nens i adolescents refugiats sirians de l'assentament informal Ibrahim Taleb, al Líban. Els 63 voluntaris que participen en aquesta iniciativa imparteixen classes de matèries bàsiques a nens d'entre 4 i 12 anys, ofereixen educació informal durant les vacances d'estiu i formació als adolescents per facilitar-los l'accés al món laboral. En total, el programa compta amb 105 beneficiaris.

'La clau de les mil portes' ha estat reconeguda entre un total de 82 candidatures presentades per 2.000 alumnes de 83 universitats i 83 ONG. La Fundació Mútua Madrileña ha premiat 6 iniciatives amb 35.000 euros (10.000 euros per al guanyador i 5.000 euros per als altres cinc projectes finalistes). El primer premi ha estat per a 'Summercamp Battambang', un projecte impulsat per 25 alumnes de la Universitat Pontifícia de Comillas, la Rey Juan Carlos i CEU San Pablo, en col·laboració amb la ONG Sauce.
 
Els Premis al Voluntariat Universitari van ser creats fa set anys amb l'objectiu de reconèixer, promoure i donar visibilitat a la tasca solidària dels joves universitaris espanyols, així com ajudar econòmicament a l'impuls o sosteniment dels projectes solidaris.
 

Més informació: