Alumnat d'Educació dissenyarà tallers previs al Festival Mil Maneres

La UdL signa un conveni amb l'Ajuntament d'Alcoletge per formalitzar la col·laboració

Descarregar pdf
conveni Alcoletge-grup
El rector i el degà de la FEPTS, amb l'alcalde d'Alcoletge i els representants del festival / Foto: UdL
Estudiantat de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL) col·laborarà amb la campanya escolar del festival d'arts escèniques Mil Maneres d'Alcoletge, dissenyant tallers per a l'alumnat de primària. Així ho estableix el conveni que han signat avui el rector de la UdL, Jaume Puy, i l'alcalde del municipi, Josep Maria Gras Charles. La FEPTS ja fa 5 anys que col·labora amb aquesta iniciativa cultural, però l'acord formalitza ara la relació.
 
L'alumnat de l'assignatura de Projectes Artístics Integrats del grau d'Educació Infantil i el doble grau d'Educació Infantil i Primària rebrà formació de professionals reconeguts d'una disciplina escènica determinada en cada edició. Després l'estudiantat de la UdL idearà tallers d'uns 90 minuts de durada i els impartirà als infants durant les jornades escolars que tenen lloc durant els 4 dies lectius previs a l'inici del festival en diferents espais habilitats de la població.
 
Aquesta activitat conjunta pretén donar a conèixer estratègies didàctiques que ajudin a vincular els àmbits de l'Educació Musical, l'Educació Física i l'Educació Visual i Plàstica. "Si volem apropar els infants a les arts escèniques i que els acompanyin tota la vida, hem de donar a conèixer totes les disciplines perquè cadascú trobi la seua", han destacat els responsables del Mil Maneres. "El fet que el nostre alumnat participi també el sensibilitza per introduir aquestes temàtiques quan exerceixin com a mestres", ha afegit el degà de la FEPTS, David Aguilar.
 
El cost de les formacions l'assumeix l'Ajuntament del municipi. L'alcalde d'Alcoletge ha destacat el suport de la UdL al festival "que s'ha fet només amb gent del poble i ha assolit la maduresa després de 5 anys". L'acord amb la Universitat de Lleida té una vigència de 2 anys, prorrogables anualment fins a un període màxim de 4 anys.
 
Un moment de la firma / Foto: UdL