Ajornat el debat sobre Palestina a la UdL

La manca de quòrum impedeix el claustre extraordinari

Descarregar pdf
claustre extr maig24
La sessió s'havia de celebrar a l'Auditori del Centre de Cultures / Foto: Premsa UdL

La manca de quòrum ha impedit celebrar avui un claustre extraordinari sobre la situació de Palestina a la Universitat de Lleida (UdL). El màxim òrgan de representació de la UdL està compost per 249 membres dels tres col·lectius: estudiantat, personal docent i investigador, i personal tècnic de gestió, administració i serveis. La sessió, prevista a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al campus de Cappont, necessitava un mínim de 100 persones per poder-se dur a terme.

"Hem complert el que demanava l'alumnat acampat al Rectorat convocant aquest claustre extraordinari, però desafortunadament no hi ha hagut quòrum", ha explicat la vicerectora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, Núria Camps. L'equip de direcció decidirà properament la data d'una nova convocatòria extraordinària, on es debatran tres propostes diferents.

Sobre el conflicte de Gaza, Camps ha recordat que la UdL es va adherir el passat mes de novembre al comunicat de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i que a l'abril va emetre un comunicat propi posicionant-se a favor de la pau.

El darrer claustre extraordinari de la UdL va tenir lloc el 3 de novembre de 2022 i va servir per aprovar la reforma dels articles 10.2, 45. h), 62, 72.2, 76.2.b) i 78.2 dels Estatuts de la Universitat de Lleida.