Memòria dels darrers 30 anys de la UdL en tretze converses

Amb entrevistes als rectors, responsables dels centres i presidents del Consell Social

Descarregar pdf
saló víctor siurana
El Saló Víctor Siurana. FOTO: UdL
Jaume Porta Casanellas, rector de la Universitat de Lleida (UdL) entre 1993 i 2003, obre la sèrie d'entrevistes en àudio UdL 30 anys d'excel·lència. Promoguda pel Consell Social, inclou tretze converses amb els rectors de l'època moderna, és a dir, des de l'aprovació de la Llei 34/1991 de 30 de desembre de creació de la Universitat de Lleida, els actuals responsables dels centres, i una tertúlia a tres veus amb els presidents del Consell Social.

Al web habilitat per a l'ocasió, Memòria de la institució en tretze converses, ja es pot trobar l'entrevista a Jaume Porta, actualment jubilat, on comença afirmant que la seua experiència laboral prèvia fora de la Universitat li va permetre "mirar lluny i obrir camí".
 
El 10 de març estarà disponible la conversa amb Joan Viñas Salas, rector de la UdL del 2003 al 2001. El 24 del mateix mes, la de Roberto Fernádez Díaz, mentre que la de l'actual responsable de la institució, el catedràtic de Química, Jaume Puy Llorens, es podrà escoltar a partir del 7 d'abril.
 
"Hem volgut recollir part de la memòria del que ha estat la UdL i la reflexió sobre el que pot esdevenir, de la mà d’uns testimonis de privilegi", explica el president del Consell Social, Delfí Robinat i Català.
 
A més dels rectors, aquesta sèrie a mena de podcasts, inclou entrevistes amb les actuals deganes, degà, directores i directors de centre, inclosa la responsable de l'Escola de Doctorat, que s'aniran activant al web d'una en una, a partir del 21 d'abril i fins el 9 de juny. S'hi podran escolar, en aquest ordre, les reflexions i experiències de gestió de Magda Valls Marsal, Jordi Graell Sarlé, Eduard Cristobal Fransi, Maria Pau Cornadó Teixidó, Judith Roca Llobet, Carme Figuerola Cabrol, Anna Casanovas Llorens i M. Àngels Balsells Bailón.
 
Tanca la sèrie, una tertúlia amb els presidents del Consell Social, Josep Maria Pujol i Gorné, Ramon Roca Enrich i Delfí Robinat que estarà disponible el 16 de juny. Les converses han estat conduïdes per Mariví Chacon, de Lleida TV.
 
Afirma el coordinador de Comunicació, difusió i premsa e la UdL, Estanis Fons "que aporten un mosaic ric i molt interessant sobre la història recent de la UdL, confegit a partir de la memòria personal d'aquests protagonistes qualificats. Podrien haver sigut més, sens dubte, però ha calgut limitar-ho a un nombre raonable d'intervencions".