9 de novembre de 2012

Descarregar pdf
 

Lleida serà la seu el 2013 de la recerca en infermeria
audio
Recerca infermeria / Universitat de Lleida / UdL
[+] AMPLIAR IMATGEEls organitzadors del congres / FOTO: Missatges
baixcorva
Lleida serà referència i espai de reflexió sobre la investigació en Infermeria entre els dies 12 i 15 de novembre de 2013, setmana en la qual tindrà lloc la XVII Trobada Internacional d'Investigació en Cures. M. Luisa Guitard, degana de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida, i Josep M. Camps, president del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida –ambdós col·laboradors de les jornades–, han recollit avui el testimoni en l'edició del congrés celebrada a Cartagena entre el 6 i el 9 de novembre. L'organitzador d'aquest esdeveniment anual és l'entitat Investén de l'Institut de Salut Carlos III, adscrit al Ministeri d'Economia i Competitivitat.

L'edició 2013 a Lleida comptarà amb la presència de reconeguts professionals de diferents disciplines de la salut i la investigació procedents de tot el món, entre els quals destaquen la metgessa Teresa Forcades i la catedràtica en Infermeria Hu Yan. Teresa Forcades, llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Medicina Interna per la Universitat de Nova York, inaugurarà les jornades amb la ponència que tractarà sobre "La vacuna del virus del papil·loma humà". Per la seva part, Hu Yan, catedràtica de l'Escola d'Infermeria de la Universitat Fudan i directora del Centre d'Infermeria basat en l'Evidència i del Comitè Educatiu de la Associació d'Infermeres de Shangai, tancarà l'esdeveniment amb la conferència de cloenda "Estat actual i reptes de la Investigació en Cures en l'àmbit asiàtic", a càrrec de Hu Yan. El cicle d'activitats paral·leles realitzades al Palau de Congressos de La Llotja es complementarà amb la presentació dels treballs científics participants, tallers multidisciplinaris, taules rodones i la sessió plenària sobre la Investigació de Cures en el Marc Europeu que es durà a terme el dijous, 14 de novembre.

L'objectiu de la trobada és donar a conèixer els resultats d'estudis i pràctiques internacionals sobre les cures en diferents àmbits i obrir noves línies d'investigació. El contingut de les sessions planificades tractarà, entre altres temàtiques de caire sanitari, educatiu i social: l'aplicació de noves teconologies en la salut, innovació, cures en dones, nens i adolescents, cures materno-infantils, envelliment i salut, cures pal·liatives, les cures en els malalts crítics, infermeria i salut mental, salut i poblacions vulnerables, salut i immigració, gestió en les cures, les malalties crònica, salut comunitària, promoció i educació per a la salut i docència en infermeria. La programació de les activitats afavorirà la vinculació entre el sector clínic i l'universitari.

La jornada estarà organitzada, com cada any, per Investén de l'Institut de Salut Carlos III amb la finalitat d'impulsar la qualificació dels professionals en cures, enfortir la base científica d'infermeria i la provisió de cures. La trobada coordinada per la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, compta amb la col·laboració de l'Institut de Recerca Biomèdica, l'Ajuntament i la Diputació de Lleida.

TEXT: Missatges Gestió de Comunicació