9 de maig de 2013
Descarregar pdf La UdL i l'IRTA editen una guia sobre la postcollita de fruita


El llibre és una guia completa, actual, pràctica i assequible sobre les bases i les aplicacions de les tècniques de postcollita. Inclou aspectes molt diversos: des de la producció de fruites a nivell mundial fins a les bases bioquímiques i fisiològiques de la maduració, les principals causes i mecanismes d'alteració dels fruits o als avenços tecnològics en la determinació de qualitat dels productes. També tracta temes com l'emmagatzematge en fred i atmosfera controlada, el maneig del producte, la higiene i els sistemes de gestió de la qualitat en centrals.
Poscosecha de pera, manzana y melocotón inclou fitxes tècniques sobre el maneig postcollita de les principals varietats -especialment referents a paràmetres de maduresa en collita, característiques de qualitat, condicions per a la conservació en cambra frigorífica- i consideracions especials per a cada varietat, com ara la susceptibilitat a malalties, alteracions fisiològiques i danys mecànics.
L'obra s'ha presentat avui s'ha presentat avui a l'Escola coincidint amb la XII Jornada tècnica de postcollita.