9 de juny de 2009

Descarregar pdf

Lleida tindrà un ens únic per impulsar l'emprenedoria i la innovació a tot el territori
 
. Diputació, Paeria, UdL i les Cambres Oficials de Comerç i Indústria de Lleida i Tàrrega uneixen esforços en una iniciativa pionera a l’Estat 
audio
Aord per un impuls a l'economia lleidatana. UdL [+] AMPLIAR IMATGE Els signants del protocol en primer terme comparteixen foto amb els assistents a l'acte
Amb l’objectiu d’integrar tots els recursos de promoció econòmica, empresarial i territorial en una sola entitat per a tota la demarcació de Lleida, la Diputació, l’Ajuntament, la Universitat de Lleida i les Cambres Oficials de Comerç i Indústria de Lleida i Tàrrega han materialitzat avui, amb la signatura d’un protocol d’intencions, la voluntat d’oferir a la ciutadania un millor servei en l'àmbit de l’emprenedoria empresarial més enllà de “competicions estèrils”, amb la voluntat de guanyar efectivitat en la tasca d’impulsar l'economia lleidatana.
 
Una comissió formada per dos membres de cadascuna de les institucions signants haurà de tenir enllestida en sis mesos la proposta de creació d’aquesta nova entitat que integrarà les diferents missions, objectius i funcions de les actualment existents, tot preservant les competències que per llei tenen atribuïdes cadascuna de les institucions signants del protocol. Presidida per Josep Presseguer (tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Lleida i vicepresident de la Diputació), la gestió administrativa, pressupostària i de coordinació de la mateixa l'assumirà el Consell Social de la UdL, impulsor d’aquesta iniciativa.
 
La finalitat absoluta és, segons els signants, “ser capaços de bastir una acció potent, eficaç, sòlida, coordinada i compromesa amb el devenir de les nostres comarques”
Els objectius generals del nou ens inclouen, a més de la promoció econòmica i empresarial, el suport a l’emprenedoria, l’atracció de capital i inversions, el suport a la creació i gestió de fons privats destinats a la promoció econòmica de la demarcació de Lleida, la projecció exterior de Lleida i la internacionalització de les seues empreses, el foment i la consolidació d’iniciatives empresarials basades en l’R+D+I i la nova economia, així com un desenvolupament territorial equilibrat.

La finalitat absoluta és, segons els signants, “ser capaços de bastir una acció potent, eficaç, sòlida, coordinada i compromesa amb el devenir de les nostres comarques”, en un moment, l'actual, en què es precisa més que mai d'iniciatives com aquesta.

L’acte ha aplegat més de 150 persones entre representants del món empresarial i sindical, dels partits polítics i les administracions, entitats solidàries, culturals, esportives i col·legis professionals de Lleida.

 

MÉS INFORMACIÓ

 

AMB LA LLEIDA EMPRENEDORA, JUNTS!