8 de març de 2010

Descarregar pdf

Alumnes de Ciències de l'Educació col·laboren amb la Banda en un espectacle per a escolars
audio
Les històries del Soldadet del plom, la Ventafocs, el Trencanous i Hansel i Gretel són el fil conductor de Com sonen els contes?, un muntatge en què participen alumnes de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL i que es podrà veure aquest dimecres, 10 de març, a l'Auditori Municipal Enric Granados. Es tracta d'una iniciativa conjunta amb la Banda Municipal de Lleida, Ibercaja i la Paeria. Els organitzadors preveuen l'assistència de més de 2.000 nens de cicle mitjà al llarg dels tres passis, que tindran lloc a les 10 i les 11 del matí, i les 4 de la tarda.

Els estudiants de Didàctica de l'Expressió Musical, Didàctica de la Llengua i la Literatura, i Agrupacions Musicals han participat en la planificació de l'espectacle col·laborant en l'elaboració i la posada en escena. Dins de l'aula s'elaboren tant l'argument com les diferents activitats que es presentaran als nens, prèvies i posteriors a l’audició, amb l'objectiu d'aplicar els coneixements que l'alumnat ha assolit al llarg de les assignatures. En aquesta ocasió, els contes tradicionals s'uneixen amb la música mitjançant obres de Txaikowsky, Humperdinck, Wallace i Amos, permetent als petits espectadors entrar en contacte amb diferents formats: ballet, òpera, banda simfònica i música de cinema.

L'espectacle Com sonen els contes? és el quart en què participen els alumnes de Ciències de l'Educació en el marc d'aquesta iniciativa amb la Banda i l'Institut Municipal d'Educació. Els primers van ser En un lloc de... , basat en l'obra del compositor Ferrer Ferran, per a nois de primer d'ESO; Un dia al circ de James Curnow, per a nens de cicle inicial de Primària; i Bandes al voltant del món, per a alumnes de cicle mitjà.

 

Banda Municipal de Lleida. Foto J.A. Romero[+] AMPLIAR IMATGE
La Banda Municipal de Lleida posa música a l'activitat
Foto: J.A. Romero