7 d'octubre de 2011

Descarregar pdf
 

Josep Martí Blanch: "S'està fent política sense ànima"
audio
Jornada de Comunicació política: Narració, argumentació i emoció en el discurs polític - Universitat de Lleida (UdL)
[+] AMPLIAR IMATGEEl secretari de Comunicació ha obert la jornada / FOTO: UdL
El secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí Blanch, ha denunciat l'existència d'un "model de política vampir, sense ànima, freda, sense sentiment ni credibilitat". Així ho ha dit durant la Jornada Narració, argumentació i emoció en el discurs polític, organitzada per la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL).

"Actualment es dóna més importància a la forma que al fons i la tecnologia ha acabat substituint el fi de la comunicació", ha assegurat durant la seua conferència. En aquest sentit, Martí Blanch ha advertit que "el relat no pot viure al marge de la realitat". Com a exemples de política vampir, ha parlat de la negació de l'actual crisi econòmica, la justificació de la guerra d'Iraq i el Fòrum de les Cultures.

Per la seua banda, la professora de la Universitat Rovira i Virgili i experta en màrqueting polític, Arantxa Capdevila, ha parlat dels espots electorals, "productes eminentment televisius que han agafat força i rellevància amb l'extensió de l'ús d'Internet en les
campanyes".

A banda de Martí Blanch i Capdevila, també han pres part a la jornada el subdirector de política del diari ARA, David Miró; la consultora de comunicació política Àstrid Alemany, i l'expert en moviments socials i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Raimundo Viejo. Tots ells han participat en la taula rodona de cloenda, moderada pel president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Josep Cadena.