7 d'octubre de 2010

Descarregar pdf

Lausana commemora el centenari de Màrius Torres
audio
Màrius Torres. Universitat de Lleida
Màrius Torres
 
Lausana, la més francòfila de les ciutats suïsses, acollirà demà divendres, dia 8 d'octubre, una conferència per commemorar el primer centenari del naixement de Màrius Torres. Després d'haver fet difusió de l'obra poètica del gran clàssic lleidatà a Marsella, Tolosa i París, Marta Giné, catedràtica de traducció de la UdL, portarà la veu de l'escriptor al públic suís, "amb el desig que el nostre poeta més universal sigui conegut i estimat més enllà de les nostres fronteres", afirma.

La xerrada, que tindrà lloc al Casal Català de Lausana, i que du per títol Màrius Torres, un poeta lleidatà i universal, pretén retre homenatge la figura d'aquest autor, fent un recorregut per la vida i obra de l'escriptor a través de la lectura dels seus poemes.

Marta Giné, juntament amb el professor Norberto Gimelfarb, han traduït al francès l'obra del poeta. A la primera edició de poemes de Màrius Torres en aquesta llengua, "La dernière rose" (2008), va seguir, al 2010, "Paroles de la nuit", edició corregida i ampliada a 90 poemes de la primera. Ambdós llibres han estat publicats per l'editorial l'Harmattan de París..