7 de novembre de 2013

Descarregar pdf
 

Nutrició i educació física, a la jornada per uns estudis sense estereotips de gènere
 
. Prop de 400 alumnes de secundària participaran aquest divendres als tallers de la UdL

Jornada Perquè no puc fer-ho? contra els estereotips de gènere / Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEUna participant en una jornada anterior / Foto: UdL
baixcorva
Nutrició Humana i Dietètica per als nois i Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per a les noies són les titulacions protagonistes de la quarta jornada Per què no puc fer-ho, que se celebra aquest divendres a la Universitat de Lleida (UdL) contra els estereotips de gènere a l'hora de triar una carrera. Hi participaran un total de 373 alumnes de quart d'ESO, 183 noies i  190 nois, dels INS Ronda i Josep Lladonosa de Lleida, Josep Vallverdú (Borges Blanques), La Serra (Mollerussa) i Alcarràs.

Aquesta iniciativa del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL posa sobre la taula la incidència dels estereotips de gènere en l'elecció dels estudis universitaris i la conseqüent segregació en el món laboral. L'objectiu és esperonar el jovent a escollir graus en què un dels dos sexes hi està tradicionalment menys representat. Segons les dades de la Universitat de Lleida corresponents al curs passat, al grau de Nutrició les dones representen el 73,65% de l'alumnat i els homes, només el 26,35%. En canvi, a l'INEFC el col·lectiu femení suposa el 28,85% i el masculí, el 71,15%.

Les activitats de la jornada  inclouen una presentació dels estudis i les seues sortides professionals, així com la realització de diferents tallers pràctics. Enguany estan centrats en temes com l'avaluació antropomètrica, la capacitat antioxidant d'aliments o la determinació dels llindars del gust per als nois i l'expressió corporal o l'organització d'esdeveniments esportius de lleure per a les noies.

La  jornada, que és una adaptació dels projectes europeus Girl's Day (Dia de les noies) i Boy's Day (Dia dels nois), es va celebrar per primer cop a la UdL l'any 2010.