7 de març de 2006

Descarregar pdf

El Consell de Govern aprova la creació del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida ha aprovat avui la creació del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones, proposada per les representants del Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED).

El rector de la UdL, Joan Viñas, ha manifestat la seva satisfacció davant l’aprovació d’aquest “centre de referència, ja que la UdL és la primera universitat que crea un centre d’aquestes característiques, que permetrà donar cobertura, fins i tot, a les necessitats que les empreses i altres administracions tinguin en aquest sentit per mitjà de l’assessorament o de l’elaboració de plans d’igualtat”.

Viñas ha afegit que “és una oportunitat per celebrar amb fets el Dia Internacional de la Dona Treballadora i, alhora, una realitat que fa que ens avancem també amb fets a la Llei de garantia de la igualtat entre dones i homes”, l’avantprojecte de la qual va ser aprovat divendres passat pel Consell de Ministres.

Els objectius del Centre d’Igualtat són “la sensibilització de la comunitat universitària sobre qüestions de gènere, la formació de professionals perquè incloguin aquest aspecte en la seva activitat professional i la millora de la situació de les dones a la UdL, en particular, i en la societat, en general”, ha explicat la presidenta del SIED, M. Ángeles Calero.

Segons Calero, “tot això s’ha de fer tenint en compte cinc àmbits: la divulgació, la formació i la recerca, l’elaboració de plans d’igualtat, l’assessorament, i la cooperació internacional”. La presidenta del SIED ha afirmat que aquesta és una de les principals novetats que presenta el centre, ja que, “encara que altres universitats treballin en aquests àmbits, cap ho fa tenint un centre únic que els vertebri tots”.

Una altra novetat destacada és que els eixos estratègics del Centre d’Igualtat, que s’articulen en nou àrees prioritàries, observen la docència i la recerca com a factors clau, “a diferència de la majoria de plans d’igualtat de les institucions públiques, que no tenen presents aquestes àrees a l’hora d’elaborar els seus plans”, ha afegit Calero.

Arran d’aquesta aprovació al Consell de Govern, el SIED i la UdL signaran demà mateix un conveni, que anul·larà el que hi havia vigent fins ara, per tal de deixar palesa de la creació del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones.

Altrament, els membres del Consell han aprovat la normativa sobre centres de recerca propis, “la qual cosa suposa una millora en l’organització interna de la investigació, i una preparació de la universitat per donar suport als investigadors, ser més competitius per obtenir recursos, i augmentar la recerca i donar-la a conèixer”, ha explicat el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas.

Finalment, el Consell de Govern de la UdL també ha aprovat avui la convocatòria d’ajuts de viatge i culturals per a l’estudiantat, la convocatòria d’ajuts de cooperació i desenvolupament internacional, i la relació de llocs de treball del PAS (personal d’administració i serveis), “la qual cosa significa bàsicament l’estabilització de places”, segons Viñas.