5 de desembre de 2012

Descarregar pdf
 

La UdL rebutja l'esborrany de llei orgànica de millora de la qualitat educativa

COMUNICAT DEL RECTORAT:
audio
Universitat de Lleida / UdL
baixcorva
"La Universitat de Lleida (UdL) vol manifestar públicament el seu rebuig a l'esborrany de llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE, en les seues sigles en castellà) presentat pel ministre d'Educació, Cultura i Esports, Sr. José Ignacio Wert.

Entenem que aquesta proposta de llei, a més de contradir obertament l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, constitueix un atac directe a la immersió lingüística al sistema educatiu català que tant ha contribuït, durant anys, a que la ciutadania de Catalunya aprengui i conegui tant el català com el castellà, evitant així la fractura social que representaria la consolidació de dos comunitats lingüístiques diferenciades, amb un model d'èxit abastament reconegut internacionalment per experts i institucions d'arreu del món. Des d'aquest punt de vista, l'esmentat esborrany de llei, si prosperés, només contribuiria a generar un problema de cohesió social allí on no hi ha sigut mai.

La UdL entén que aquesta proposta de llei no respon a uns objectius reals de millora de la qualitat educativa a Catalunya, sinó només a uns criteris polítics i ideològics que, més enllà de les respectables opcions de cadascú, no es corresponen tampoc a a voluntat de la gran majoria de la societat catalana.

En aquesta mateixa línia, la UdL donarà suport a totes aquelles respostes que sorgeixin de la comunitat educativa i de la pròpia societat catalana que, dins dels paràmetres de la llibertat d'expressió i de la legalitat democràtica, s'oposin a l'aprovació de l'esmentada proposta de llei".