4 de febrer de 2013

Descarregar pdf
 

Titulats de la UdL creen una plataforma per gestionar 'online' centres educatius
 
. Els emprenedors es plantegen exportar el sistema al mercat llatinoamericà
audio
Programa per a la gestió de centres educatius / Universitat de Lleida UdL
[+] AMPLIAR IMATGEUna professora de l'institut Quatre Cantons (Barcelona) utilitzant el sistema / FOTO: Gescola
baixcorva
Dos titulats de la Universitat de Lleida (UdL) han desenvolupat una eina informàtica que permet als centres educatius gestionar totes les seues necessitats mitjançant una plataforma en línia (online) accessible des de qualsevol dispositiu amb Internet. La iniciativa - que facilita el control de temes com els horaris, l'assistència o les notes- podria arribar a Llatinoamèrica el proper curs 2013-2014. I és que, després d'implantar-se amb força èxit a casa nostra, els seus promotors volen exportar-lo a països com Xile, Perú, Mèxic i Colòmbia.

La plataforma Gescola és una idea dels enginyers informàtics Xavi Garcia i Pere Argelich, exalumnes de l'Escola Politècnica Superior de la UdL i especialitzats en Interacció Persona Ordinador. Orientada a instituts i escoles, l'objectiu d'aquesta eina és maximitzar el control dels fills per part de les famílies, millorar la comunicació amb el centre i minimitzar el temps de les tasques que no són pròpiament acadèmiques per part del professorat.

Així, Gescola permet gestionar des dels horaris, l'assistència a classe i les tutories, al treball diari, les qualificacions o els deures durant les vacances. També contempla la possibilitat d'un servei de missatgeria interna i d'un espai virtual perquè cada usuari pugui guardar la informació que l'interessi. La idea és que el sistema estigui sempre en constant evolució, afegint noves funcionalitats periòdicament.

Entre els seus clients, Garcia i Argelich compten amb l'INS Quatre Cantons de Barcelona i l'INS Ronda, un dels centres més grans de la demarcació de Lleida. Entre els projectes de futur, aquests joves emprenedors volen desenvolupar un sistema de gestió més específic per a acadèmies, degut a la seua demanda. El projecte ha comptat amb el suport i assessorament del Trampolí Tecnològic de la UdL (membre de la Xarxa d'Unitats de Valorització d'ACC1Ó). .