4 de febrer de 2011

Descarregar pdf

La UdL rep aquest curs més de 300 estudiants forans, rècord dels darrers 10 anys
audio
Alumnes de mobilitat de la Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGEEl rector ha rebut avui l'alumnat que arriba per cursar el segon quadrimestre
 
La Universitat de Lleida (UdL) acull al llarg d'aquest curs acadèmic uns 320 alumnes de mobilitat, provinents de 30 països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. Es tracta del rècord absolut registrat en els darrers 10 anys a la UdL, segons les dades de l'Oficina de Relacions Internacionals. L'estudiantat mexicà és el més nombrós (88 persones), seguit per l'italià (44), el xinès (22) i el francès (21). Com a novetat, cal destacar que per primer cop s'incorpora alumnat d'universitats de Corea del Sud.

Per centres, el que rep més estudiantat de mobilitat al llarg d'aquest curs 2010-2011 és la Facultat de Lletres (86), gràcies en bona part al Certificat d'Estudis Hispànics que aplega molts alumnes xinesos i que per primera vegada s'ha obert a altres països amb l'arribada d'una estudiant del Senegal. A Lletres la segueixen la Facultat de Dret i Economia (60 alumnes de mobilitat), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (50) i la Facultat de Medicina (47).

El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha presidit avui la rebuda a l'estudiantat que ve a cursar aquest segon quadrimestre, acompanyat pel vicerector d'Estudiantat, Xavier Gómez. En total, 142 alumnes entre l'Erasmus (70), el programa de mobilitat de la UdL (52) i els visitants (20). L'acte institucional ha tingut lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al campus de Cappont.

Mentre la UdL rep aquest curs més de 300 estudiants forans, n'envia uns 260 a fer estades a l'estranger, a través dels diferents programes. La vicerectora de Relacions Internacionals, Carme Figuerola, atribueix aquest augment a l'esforç de la Universitat de Lleida per potenciar els programes de mobilitat i a l'increment dels ajuts de manutenció.